Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος στην Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής
Πολιτισμός

Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος στην Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής

Την Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής επισκέφθηκε ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, όπου φιλοξενούνται έργα και της Πευκιώτισσας κεραμίστριας Μάρως Κερασιώτη.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη σημειώνει:

Η 56η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής, στο Μαρούσι, πηγαίνει προς το τέλος της με τους επισκέπτες να εντυπωσιάζονται από τα έργα των 40 και πλέον εκθετών. Την τιμητική τους είχαν εφέτος τα έργα της διάσημης Πευκιώτισσας κεραμίστριας Μάρως Κερασιώτη, τα οποία φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα της Κεραμικής, με θέμα «Κυματισμοί». Οι επισκέπτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον γιατί πραγματικά η δουλειά της Μάρως είναι κι αυτή τη φορά εκπληκτική. Για όσους θέλουν να επισκεφθούν την έκθεση και να θαυμάσουν τα έργα της Μάρως και των άλλων δημιουργών προλαβαίνουν κι αυτό το Σαββατοκύριακο αφού η έκθεση κλείνει με το τέλος του χρόνου.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος επισκέφτηκε τον εκθεσιακό χώρο και ενημερώθηκε για τα προβλήματα των κεραμιστών από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης, Νικόλαο Βαλλάτο, και τους εκθέτες και συνάντησε τη Μάρω Κερασιώτη, η οποία τον ξενάγησε στην αίθουσα της κεραμικής τέχνης, στην οποία φιλοξενούνται τιμητικά τα δικά της έργα. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ και πρώην δήμαρχος Πεύκης τη συνεχάρη για τις καταπληκτικές δημιουργίες της που τιμούν όχι μόνο την πόλη της μας, αλλά και τη χώρα μας. «Προσφέρετε πολλά και σας αξίζει κάθε έπαινος. Η κεραμική σας χρωστά πολλά» τόνισε.

Στο ενημερωτικό έντυπο η δημιουργός σημειώνει σχετικά με την επιλογή του θέματος: «Η θάλασσα σαν θέμα έρχεται και ξαναέρχεται στη δουλειά μου από τα πρώτα χρόνια που η κεραμική αποτέλεσε το κύριο επάγγελμά μου… Οι Κυματισμοί μια δουλειά που σήμερα παρουσιάζω στο σύνολό της ξεκίνησε το 2009 με αφορμή ένα συμπόσιο στο φιλόξενο χώρο της κεραμίστριας Θοδώρας Χωραφά κι ένα μικρό, ελάχιστο, λευκό λουλουδάκι της θάλασσας φυτρωμένο γερά στον πλούσιο βυθό της Αίγινας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet