Το πρόγραμμα της παράταξης Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη για την Παιδεία
Κοινωνία

Το πρόγραμμα της παράταξης Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη για την Παιδεία

Η δημοτική παράταξη Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη, με υποψήφιο δήμαρχο τον Φώτη Αλεξόπουλο, συνεχίζει την παρουσίαση του προγράμματός της ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο τομεάρχης Εκπαίδευσης της παράταξης, Θωμάς Πολίτης, επιμελήθηκε και παρουσιάζει το πρόγραμμα για την εκπαίδευση, κατάρτιση και επιλογή επαγγελματικού προσανατολισμού της νεολαίας. «Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός είναι να ιδιαίτερα σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζουν οι νέοι. Οι συμβουλές και οι επιλογές που προτείνουν ειδικοί, όπως ο υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη Θωμάς Πολίτης, χαράσσουν ένα “φως στο τούνελ” για την νεολαία μας, που επιδιώκει την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση σε ένα αβέβαιο εργασιακό περιβάλλον, όπως αυτό που έχει σήμερα διαμορφωθεί στη χώρα μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των νέων
  • Λειτουργία Εσπερινού ΕΠΑΛ στον νεόδμητο χώρο του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ (Οδός Παπαφλέσσα). Στον νέο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ φροντίζουμε να δημιουργηθεί και Εσπερινό ΕΠΑΛ, με πολλές νέες και σημαντικές ειδικότητες.  Είναι ένα μεγάλο εγχείρημα που στόχος μας είναι εκτός από την πόλη μας, να εξυπηρετήσει και παιδιά Δήμων της Ανατολικής Αττικής.
  • Δημιουργία ΚΕΚ για μαθητές και φοιτητές. Δημιουργείται Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης με στόχο την εξεύρεση πολλαπλών επιλογών για τη μετέπειτα πορεία του μαθητή στην επαφή του με τον χώρο του εργασιακού τομέα. Στο κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης ο μαθητής βάζει γερά θεμέλια για τη μετέπειτα ζωή του. Ακολουθεί τα όνειρά του και το επάγγελμα που ταιριάζει στο προφίλ του.
  • Δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Το Φροντιστήριο θα απευθύνεται σε οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου δεν έχει καμιά διάθεση να αντιπολιτευτεί τα συμφέροντα των ιδιωτικών φροντιστηρίων της πόλης μας, αλλά αντίθετα να δώσει τη δυνατότητα σε μαθητές που λόγω χαμηλών οικογενειακών εισοδημάτων δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν φροντιστήρια. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο οι μαθητές να εγγράφονται σε ένα φροντιστήριο της περιοχής τους και τα έξοδα να τα πληρώνει ο Δήμος.
  • Εκσυγχρονισμός του συστήματος μαθημάτων ΚΔΒΜ με νέες ειδικότητες επαγγελματικής κατάρτισης.
  • Δημιουργία σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων & Εστίασης. Μια μεγάλη «βιομηχανία» της χώρας μας που ακόμη καλά κρατεί είναι ο Τουρισμός. Σκοπός μας ως δημοτική αρχή είναι η δημιουργία Πολυκέντρου Μαθητείας για τον Τουρισμό.

Μερικά σημεία από το πρόγραμμά μας για την Παιδεία που θα πρέπει να επισημανθούν (ολόκληρο το πρόγραμμα της Παιδείας θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα):

  • Ενδυνάμωση των δύο Σχολικών Επιτροπών του Δήμου (Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια).
    Δημιουργία τεχνικού κλιμακίου του Δήμου αποκλειστικά για τα σχολικά κτήρια.
  • Φωτοβολταϊκά συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης έξω από τα σχολεία.
  • Δημιουργία όλων των διαβάσεων έξω από τα σχολεία με έντονη φωσφοριζέ διαγράμμιση.
  • Ειδικά σαμαράκια επιβράδυνσης των οχημάτων στους οδούς που βρίσκονται έξω από τα σχολικά κτήρια.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet