Δημιουργία πεζόδρομων γύρω από το 5ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Δημιουργία πεζόδρομων γύρω από το 5ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Ηρακλείου Αττικής

Τις παρεμβάσεις που θωρακίζουν περαιτέρω την ασφάλεια των μαθητών συνεχίζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, βάζοντας αυτές τις ημέρες μπροστά τις εργασίες για την πεζοδρόμηση των οδών Ακτίου, Αυλώνος και Σμύρνης. Οι συγκεκριμένοι δρόμοι περικλείουν το σχολικό συγκρότημα των 5ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Ηρακλείου. Με τη μετατροπή τους σε πεζόδρομους τα παιδιά θα μπορούν πιο ασφαλώς να μετακινούνται από και προς τα σχολεία, τα οποία συνορεύουν με έναν από τους μεγαλύτερους δρόμους της πόλης, τη Λεωφόρο Πλαπούτα.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση του Δήμου, διεκδίκησε και από μηνών έχει ήδη τοποθετηθεί πεζοφάναρο για την ασφαλή διάβαση της Λεωφόρου Πλαπούτα στο ύψος της εισόδου των σχολείων.

Με τους νέους πεζόδρομους τα παιδιά θα μπορούν να περπατούν με μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ η γειτονιά θα αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά.

«Η ασφάλεια των παιδιών του Δήμου μας είναι πρωταρχικός στόχος για την δημοτική μας αρχή. Είτε με την ανακαίνιση των σχολείων, είτε με την ανακατασκευή των παιδικών χαρών, είτε με την δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας έξω από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της πόλης, είτε, τώρα, με την πεζοδρόμηση των δρόμων πέριξ του 5ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου, πολλά από τα σημαντικότερα έργα που κάναμε μέσα σε αυτή τη θητεία είχαν αυτή την κατεύθυνση» σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet