Συμμαχία Πολιτών: Ο Δήμος ξέχασε τις άδειες για το Κολυμβητήριο στο Ο.Τ.9 Λυκόβρυσης
Αθλητισμός

Συμμαχία Πολιτών: Ο Δήμος ξέχασε τις άδειες για το Κολυμβητήριο στο Ο.Τ.9 Λυκόβρυσης

Χωρίς άδεια λειτουργίας είναι το κολυμβητήριο στο Ο.Τ. 9 στη Λυκόβρυση, όπως επισημαίνει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών.

Η παράταξη, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «ο Δήμος ξέχασε τις άδειες».

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Ακόμα μένει κλειστό το νέο κολυμβητήριο του Ο.Τ.9 στη Λυκόβρυση, αν και έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων από τον Νοέμβριο, γιατί… ξέχασε ο Δήμος τις άδειες

Πολλά ερωτηματικά, αλλά και μεγάλη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Δήμου μας και ιδιαιτέρως στους Λυκοβρυσιώτες η αδιαφορία της διοίκησης του Δήμου για τη λειτουργία του όμορφου Πολυχώρου που δημιουργήθηκε στο Οικοδομικό Τετράγωνο 9. Το έργο που παραδόθηκε στον Δήμο, μετά από πέντε παρατάσεις, στις 27 Απριλίου 2018 εγκαινιάστηκε επισήμως στις 11 Νοεμβρίου 2018 με μια ακριβή για την εποχή τελετή εγκαινίων, αφού κόστισε άνω των 8.000 ευρώ, όπως επισημάνθηκε από πολλές πλευρές στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το χειρότερο όμως στην περίπτωση είναι ότι έως σήμερα, δηλαδή εννέα μήνες μετά το πέρας των εργασιών και δυόμιση μήνες μετά τα επίσημα εγκαίνια τα δυο ανοικτά κολυμβητήρια είναι κλειστά, αφού δεν έχει εκδοθεί ακόμα η άδεια από τον… δήμαρχο, ενώ και το αναψυκτήριο έχει την ίδια τύχη αφού οι τρεις δημοπρασίες κηρύχθηκαν άγονες. Τις δυο φορές δεν εμφανίστηκε κανένας ενδιαφερόμενος για να προσφέρει 5.500 που ήταν η αρχική τιμή εκκίνησης ενώ την ίδια τύχη είχε και η τρίτη δημοπρασία που έγινε μέσα στις γιορτές, στις 27 Δεκεμβρίου, με νέα τιμή εκκίνησης 3.500 ευρώ το μήνα. Για το τι θα επακολουθήσει για το αναψυκτήριο αρμόδιο να αποφασίσει είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο όμως δεν συγκλήθηκε τελικά αυτή την εβδομάδα γιατί δεν …υπήρχε θέμα για συζήτηση, όπως μας είπαν. Θα σχολιάσετε λοιπόν δικαιολογημένα ότι οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να περάσουν ούτε την έγκριση του ισολογισμού για το 2019 με αποτέλεσμα ο δήμος μας να είναι τώρα στον… αέρα.

Είναι φανερό ότι η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Μαυρίδη, που ευτυχώς απέρχεται σε λίγους μήνες,  εμφανίζεται στα μάτια των κατοίκων ανήμπορη να διαχειριστεί και να παραδώσει ουσιαστικά στους κατοίκους ένα σημαντικό για την πόλη έργο, το οποίο  έχουν πληρώσει από το υστέρημά τους, λόγω του ειδικού τέλους, με αρκετά χρήματα. Την ίδια ώρα πάντως  ο εργολάβος που το έφτιαξε και το συντηρεί προσωρινά με… έξτρα σύμβαση παρακαλούμε, διεκδικεί από το δήμο μας ποσό άνω των 1.000.000 ευρώ  επί πλέον της κανονικής σύμβασης των αρχικών 11.600.000 ευρώ.  Κι ενώ παρατηρείται όλη αυτή η ανορθόδοξη κατάσταση η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν έχει ενημερώσει επισήμως ούτε τους πολίτες, ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο. Και οι απορίες πληθαίνουν…

Αυτές τις απορίες των κατοίκων για την ολιγωρία του δημάρχου τις κατέθεσε επισήμως στην προτελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και έθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους το εύλογο ερώτημα «πώς γίνονται εγκαίνια χωρίς να παραδίδεται ουσιαστικά ο χώρος για χρήση στους κατοίκους της περιοχής». Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών κάλεσε την απερχόμενη δημοτική αρχή να αναλογισθεί τις ευθύνες της απέναντι στους νέους και να συντομεύσει τις διαδικασίες. Βεβαίως οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν δεν έχουν τηρηθεί και αντί για τις «αμέσως επόμενες ημέρες» έχουμε περάσει στο δεύτερο μήνα των επί πλέον καθυστερήσεων.

Βεβαίως, δεν λείπουν και οι φωνές, κάποιες ακούστηκαν και στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, ότι όλα αυτά εντάσσονται στα προεκλογικά και μικροπολιτικά σχέδια του απερχόμενου δημάρχου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet