Κ.Π. «Προνόη»: Ο επαγγελματικός προσανατολισμός συζητήθηκε στην «Ακαδημία Γονέων»
Κοινωνία

Κ.Π. «Προνόη»: Ο επαγγελματικός προσανατολισμός συζητήθηκε στην «Ακαδημία Γονέων»

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 η 4η συνάντηση του προγράμματος «Από το Α ως το Ω. Μια Ακαδημία για Γονείς» του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» στον Δήμο Κηφισιάς με θέμα «Επαγγελματικός Προσανατολισμός: Ο ρόλος των γονέων» και προσκεκλημένη ομιλήτρια την κ. Νίκη Δαλιανά, σύμβουλο Σταδιοδρομίας MSc.

Στην ομιλία της η κ. Δαλιανά αναφέρθηκε στους τρόπους διαπαιδαγώγησης και διαμόρφωσης ταυτότητας των παιδιών και των εφήβων και εξήγησε στους συμμετέχοντες, τη σχέση μεταξύ του τύπου της προσωπικότητας του εφήβου και της επιλογής επαγγέλματος. Μεγάλη έμφαση δόθηκε επίσης στη συμβολή των γονέων στη λήψη αποφάσεων που αφορούν τον επαγγελματικό προσανατολισμό και στην παροχή ερεθισμάτων, κινήτρων και έμπνευσης στα παιδιά τους. Σημαντική αναφορά έγινε στον τρόπο επιλογής των πανεπιστημιακών σχολών, στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού και στις επικείμενες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στις ελληνικές πανεπιστημιακές σχολές. Την ομιλία παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και ενεργητική συμμετοχή, γονείς, εκπαιδευτικοί, εθελοντές, φοιτητές και φίλοι του Κ.Π. «Προνόη».

Η Ακαδημία για Γονείς συνδιοργανώνεται από τη «Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Κηφισιάς. Υπεύθυνη του Προγράμματος «Από το Α ως το Ω. Μια Ακαδημία για Γονείς» στον Δήμο Κηφισιάς είναι η κ. Σωτηρία Μακαρώνη, ψυχολόγος Υγείας MSc – ψυχοθεραπεύτρια, επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π «Προνόη».

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου 2019 με θέμα «Ο κύκλος Ζωής της Οικογένειας. Προκλήσεις & Ευκαιρίες» και ομιλήτρια την κ. Ευθαλία Τζίλα, παιδοψυχίατρο στον χώρο του Κ.Π. «Προνόη» (Δήλου 10, Κηφισιά).

Για περισσότερες πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 210 8082673, Δήλου 10, 14562 Κηφισιά και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: e-mail:[email protected], εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 – 14:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet