Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Πλήθος κόσμου στην αποκριάτικη εκδήλωση του Συλλόγου Κρητών Μελισσίων

0
308 Προβολές

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, μέλη και φίλοι του Συλλόγου Κρητών Μελισσίων «Ερωτόκριτος» γέμισαν κυριολεκτικά ασφυκτικά το Κέντρο «Άγγελος» στην Πεντέλη και απόλαυσαν μια γνήσια κρητική βραδιά με αρκετό χορό, τραγούδια και με μαντινάδες με νόημα πολιτιστικό, πολιτικό, τοπικό και προσωπικό.

Την αποκριάτικη εκδήλωση άνοιξε η γραμματέας του Συλλόγου, Αθηνά Κορνελάκη, η οποία αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Συλλόγου.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Καρβουνάκης, καλωσόρισε με τη σειρά του τους παρευρισκομένους, ζήτησε συγγνώμη για το στρίμωγμα του κόσμου, λέγοντας ότι δεν περίμεναν τόσο αθρόα προσέλευση, μιας και υπήρχαν συγχρόνως και άλλες εκδηλώσεις συλλόγων στην περιοχή.

Ακολούθως, και όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, ο πρόεδρος παρουσίασε τους παρευρισκόμενους υποψηφίους δημάρχους με πλήρη αντικειμενικότητα και με ισότητα, λέγοντας ότι όλοι θα είναι απαραίτητοι και χρήσιμοι είτε από τη θέση του δημάρχου, είτε από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Τους ευχήθηκε καλή επιτυχία, καλή δύναμη και κουράγιο, καθόσον ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος μέχρι τις εκλογές.

Ευχαρίστησε τον καλλιτέχνη Γ. Κακουδάκη για την προσφορά του στον Σύλλογο, τον χοροδιδάσκαλο Π. Φραγκάκη, καθώς και τους ιδιοκτήτες του Κέντρου «Άγγελος» για τη συμπαράσταση στο Σύλλογο.

Το γλέντι άνοιξε, όπως πάντα στις εκδηλώσεις του Συλλόγου, με το τραγούδι του «Ερωτόκριτου» και στη συνέχεια ο κόσμος απόλαυσε το χορευτικό του Συλλόγου. Νέοι και νέες, ντυμένοι με τις τοπικές κρητικές φορεσιές, εντυπωσίασαν με κρητικούς λεβέντικους χορούς.

Το μουσικό συγκρότημα του γνωστού Γιάννη Κακουδάκη κράτησε συντροφιά στους παρευρισκόμενους μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής με κρητικά και παραδοσιακά τραγούδια και χορούς. Ζυμωτό ψωμί, κρητική μπουγάτσα και άφθονη ρακί έδωσαν, μαζί με τη μουσική και το χορευτικό, το παραδοσιακό κρητικό χρώμα στην όλη βραδιά.

Στη συνεστίαση παρευρέθησαν ο πρ. υπουργός και αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και μέλος του Συλλόγου, Κωστής Χατζηδάκης, που απηύθυνε και ένα χαιρετισμό προσφωνώντας τους καλεσμένους αρχίζοντας με μια κρητική μαντινάδα, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος βουλευτής Κ. Ιωαννίδης.

Οι πρώην δήμαρχοι Ι. Μητρόπουλος, Κ. Κοσοβίτσας και Μ. Γραφάκος, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα και για τον οποίο ο πρόεδρος του Συλλόγου επεσήμανε ότι «θα είναι μια καθαρή ξεχωριστή φωνή στην Ελληνική Βουλή και αξίζει την στήριξή μας».

Παρόντες ήταν ακόμη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, Μιχ. Κολλιός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βλάσσης Σιώμος και πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Ευαγγελία Μπουσίου, Τούλα Κατοίκου. Οι τοπικοί σύμβουλοι Ν. Δροσάτος, Α. Φρατζής, Α. Βλάχου, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΘ, Β. Λάζος. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γιώργος Κατσικογιάννης, Δήμητρα Κεχαγιά, Λευτέρης Κοντουλάκος και Άγγελος Παλαιοδήμος. Ο τ. πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Νέας Πεντέλης «Αρετούσα», Μπάμπης Μουζάκης, ο π. πρόεδρος των Ηπειρωτών, Θ. Παλαιοδήμος. Οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Α. Καβουρίδης, Χ. Παναγιωτίδης, Ν. Χατζηαδάμ, Β. Λάζος, Φ. Μαρκαντώνη, Γ. Γιαμμουγιάννη και ο Χρ. Κάζος, πρόεδρος του Συλλόγου «Νέα Ροδώνη» των Μικρασιατών «Η Ραξώνη».

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up