Λιμενικό και ΕΛ.ΑΣ. ερίζουν για την επιχείρηση στα Εξάρχεια
Κοινωνία

Λιμενικό και ΕΛ.ΑΣ. ερίζουν για την επιχείρηση στα Εξάρχεια

Μαίνεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικού, αναφορικά με την επιχείρηση – φιάσκο της Δίωξης Ναρκωτικών του ΛΣ στα Εξάρχεια, το βράδυ της Πέμπτης.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες προκύπτει ότι το κλιμάκιο των 8 λιμενικών, μαζί με τον εισαγγελεα, έφτασαν στο οίκημα της οδού Ερεσσού και Θεμιστοκλέους στις 20:20 το βράδυ. Πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε 18 λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 20:38. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι άτομο που δήλωσε αξιωματικός του ΛΣ είπε ότι βρίσκονται μαζί με τον εισαγγελέα στο σημείο και ζήτησαν συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για την έρευνα.

Γύρω στις 21:00 έφτασε στην οδό Ερεσσού και Θεμιστοκλέους όχημα της Ασφάλειας με συμβατικές πινακίδες, προκειμένου να διαπιστώσει το Κέντρο της Άμεσης Δράσης τι ακριβώς συμβαίνει. Είναι η ώρα που είχαν ξεκίνησει οι συμπλοκές μεταξύ των 50 κουκουλοφόρων και των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού. 

Όπως λένε πηγές της ΕΛ.ΑΣ., διευκρινιστικά σε ό,τι αφορά την συνδρομή μεταξύ των υπηρεσιών, «είθιστε το αίτημα να υποβάλλεται μέσω της υπηρεσιακής οδού και σε ικανό χρόνο ώστε να μπορεί να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα του προσωπικού και να οργανωθεί η επιχείρηση, πράγμα το οποίο δεν έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση».

Στον αντίποδα, το Λιμενικό επιμένει πως είχε ενημερωθεί το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων, δίνοντας μάλιστα και σχετικό έγγραφο δημοσιότητα. Βέβαια, δεν προκύπτει από το έγγραφο η ώρα που ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί για την επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών του ΛΣ. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην καταγραφή που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό, γίνεται λόγος για κουκουλοφόρους οπλισμένους ακόμα και με Kalashnikov.

Το reader.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένη Πάκο, ο οποίος δήλωσε ότι είναι απίστευτο μια ομάδα 8 ενστόλων παρουσία εισαγγελέα να μην μπορεί να πραγματοποιήσει έρευνα για ναρκωτικά στα Εξάρχεια.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής Πειραιά και Νήσων καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκαν δύο λιμενικοί από αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης και υπογραμμίζει ότι «αν οι συνάδελφοι δεν διατηρούσαν τη ψυχραιμία τους θα θρηνούσαμε πολλούς νεκρούς».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet