Αξέχαστα τραγούδια των Γ. Ζαμπέτα και Β. Μοσχολιού από το Σωματείο «Απόλλων Μουσηγέτης»
Πολιτισμός

Αξέχαστα τραγούδια των Γ. Ζαμπέτα και Β. Μοσχολιού από το Σωματείο «Απόλλων Μουσηγέτης»

Στις 6 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μια υπέροχη μουσική βραδιά. Η κατάμεστη αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» του δημαρχείου Κηφισιάς πλημμύρισε από υπέροχες, νοσταλγικές μελωδίες των Γιώργου Ζαμπέτα και Βίκυς Μοσχολιού, τραγούδια που έχουν χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη μας, τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής.

Ο μαέστρος Μανώλης Μιχαλάκης, που υπήρξε επί σειρά ετών συνεργάτης της Βίκυς Μοσχολιού, μαζί με την εκπληκτική ορχήστρα του ξαναζωντάνεψαν διαχρονικά τραγούδια της μοναδικής καλλιτέχνιδας για την οποία ο Χατζιδάκις είχε πει ότι είναι «το βιολοντσέλο» της ελληνικής μουσικής. Η Χριστίνα Μιχαλάκη γοήτευσε με την αισθαντική χροιά της φωνής της το ακροατήριο.

Η εκδήλωση ήταν ιδέα και υλοποίηση του Σωματείου «Απόλλωνας Μουσηγέτης» και της δραστήριας προέδρου του, Ολυμπίας Μπισκίνη, τελούσε δε υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς.

Το αφιέρωμα στους Γ. Ζαμπέτα και Β. Μοσχολιού προλόγισε η φιλόλογος Λίλα Παπαδημητρίου, η οποία μέσα σε λίγες γραμμές ταίριαξε τη ζωή και τα τραγούδια των μεγάλων καλλιτεχνών με ιδιαίτερο τρόπο.

Στη βραδιά παρευρέθηκαν: η κόρη του Γ. Ζαμπέτα, Κατερίνα Ζαμπέτα, ο αντιδήμαρχος Εκάλης, Αχιλλέας Κουρέπης, η πρόεδρος της «Μένανδρος Α.Ε.», Πόλυ Αστερίου, ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας», Νικήτας Κόκκαλης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Βάρσος, η κοινοτική σύμβουλος Λάουρα Αλιπράντη, ο πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών, Κυριάκος Μαρτάκης και ο ναύαρχος Μάρκος Μάστρακας, καθώς και άλλοι εκλεκτοί φίλοι του Συλλόγου «Απόλλων Μουσηγέτης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet