Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση: Επιδιώκουμε κατοχύρωση και επέκταση των ελεύθερων χώρων
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση: Επιδιώκουμε κατοχύρωση και επέκταση των ελεύθερων χώρων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση τονίζει ότι «επιδιώκει την κατοχύρωση και την επέκταση των ελεύθερων χώρων σε όλη τη Μεταμόρφωση».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) είναι μια ευκαιρία για να αναδειχθούν οι πράξεις που πρέπει να γίνουν για να προστατεύσουμε το πολύτιμο κεφάλαιο που έχουμε στα χέρια μας, το περιβάλλον.

Στην πόλη μας, τη Μεταμόρφωση, το περιβάλλον είναι περίπου αφημένο στην τύχη του και στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης. Σε μια πόλη που στερείται πρασίνου, οι ελεύθεροι χώροι διασώζονται επειδή δεν υπάρχει το ενδιαφέρον εμπορικής εκμετάλλευσης. Η οργανωμένη και σχεδιασμένη παρέμβαση του Δήμου απλά δεν υπάρχει.

Οι ελεύθεροι χώροι παραμένουν στο καθεστώς που ήταν και πριν 10-15-20 χρόνια. Οι δύο βασικοί χώροι μεγάλης περιβαλλοντικής αξίας, το κτήμα Δηλαβέρη και ο Κηφισός παραμένουν εκτός της προσοχής του Δήμου.

Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση επιδιώκει την κατοχύρωση και την επέκταση των ελεύθερων χώρων σε όλη την πόλη. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσουμε την πολύχρονη δράση μας σε θέματα περιβάλλοντος.

  • Επανειλημμένα έχουμε αναδείξει την ανάγκη να διαμορφωθεί το κτήμα Δηλαβέρη και έχουμε συμβάλλει έμπρακτα στην προστασία και τον καθαρισμό του.
  • Με επίμονο τρόπο αναδεικνύουμε τον Κηφισό και την ανάγκη προστασίας του.
  • Με συγκεκριμένο τρόπο παρουσιάσαμε την πρότασή μας για τη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή.
  • Συμμετέχουμε, με κάθε ευκαιρία, σε όλες τις δράσεις προστασίας του δημόσιου χώρου.

Το επόμενο διάστημα, με την ευκαιρία της νέας δημοτικής θητείας, με ανανεωμένη τη δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, πρέπει να παρθούν αποφάσεις και να υλοποιηθούν μέτρα για:

  • την πύκνωση του πρασίνου στην πόλη,
  • τη δημιουργία στο κτήμα Δηλαβέρη χώρου πρασίνου και αναψυχής,
  • την προστασία του Κηφισού και την ανάδειξη της παρακηφίσιας ζώνης,
  • τη ριζική και άμεση αλλαγή στη διαχείριση των απορριμμάτων, με τη διαλογή στην πηγή και τη μείωση κατά 50% των απορριπτόμενων ποσοτήτων στον ΧΥΤΑ της Φυλής.

Το περιβάλλον χρειάζεται πράξεις άμεσα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet