Κοινωνική Συμμαχία κατά του νεοφιλελευθερισμού συγκροτείται στο Μαρούσι
Πολιτική

Κοινωνική Συμμαχία κατά του νεοφιλελευθερισμού συγκροτείται στο Μαρούσι

Μια κοινωνική συμμαχία με σαφές «αριστερό πρόσημο» επιχειρείται να δημιουργηθεί στο Μαρούσι, σε μια πιο προσπάθεια – όπως λένε οι συμμετέχοντες σε αυτήν – να αποτραπεί «η επέλαση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών».

Το σχετικό κείμενο-διακήρυξη της Κοινωνικής Συμμαχίας, το οποίο μας απέστειλε ο κ. Χρήστος Κουρλαμπάς και το οποίο συνυπογράφουν οι Γιαννακάκος Ηλίας, Δρίβα Αφροδίτη, Ζωιτάκη Σοφία, Θεοδωρίδης Κων/νος, Μπάρλας ΓεώργιοςΜπουφέας Γεώργιος, Νταουλτζής Γιάννης, Ρασσίας Ευάγγελος, Στριμένος Ευάγγελος, Τσούτσης Διονύσιος, έχει ως εξής:

Φίλες και Φίλοι,

Εμείς οι προοδευτικοί πολίτες Αμαρουσίου αποφασίσαμε να κάνουμε το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση σε τοπικό επίπεδο μιας πλατιάς συμμαχίας πολιτών που στοχεύει στη κινητοποίηση και συσπείρωση, μέσα από αυτοοργάνωση, κάθε προοδευτικού στοιχείου, μεμονωμένου ή συλλογικού, προκειμένου να θέσουμε ανάχωμα στην επέλαση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που αποδεικνύονται καθημερινά «τοξικές» για την κοινωνία.

Φίλες και Φίλοι, είμαστε σίγουροι ότι έχει ωριμάσει η ανάγκη για να οργανωθούν οι προοδευτικές δυνάμεις σε κάθε χώρο, ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα δυνατό, μαζικό προοδευτικό-ριζοσπαστικό πόλο, που θα βάλει τις βάσεις για την Ελλάδα της Νέας Εποχής, για την προοδευτική διακυβέρνηση της νέας 4ετίας.

Είμαστε εδώ, είμαστε παρόντες για να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας μαζί με τη Νέα Γενιά, που έκανε πράξη το «Πρώτη φορά Αριστερά».

Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μεγάλη μάχη της 7ης Ιούλη, όπου τίποτα δεν έχει κριθεί. Ας μην βιάζονται όσοι ζητούν τη ρεβάνς και την παλινόρθωση της πολιτικής που βύθισε τη χώρα και τον λαό στη φτώχεια και στην ανυποληψία.

Είμαστε εδώ στο προσκλητήριο της Ιστορίας και της Δημοκρατίας, απέναντι στη συντήρηση, τον λαϊκισμό, τον αναχρονισμό, τον σκοταδισμό.

Είμαστε αποφασισμένοι να συγκροτήσουμε δυνατό μέτωπο για τη διατήρηση και τη διεύρυνση των πολιτικοκοινωνικών δικαιωμάτων, ταυτόχρονα με τη διασφάλιση της ευημερίας των πολλών και της πατρίδας μας.

Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί. Δεν συμφωνούμε όλοι σε όλα, όμως μας ενώνουν κοινοί αγώνες, αρχές και αξίες. Πάνω από όλα όμως μας ενδιαφέρει η ήττα των δυνάμεων της συντήρησης και του αυταρχισμού.

Στο όνομα της προόδου είμαστε υποχρεωμένοι να τολμήσουμε. Δεν στοχεύουμε σε αμυντικό ρόλο, συμπαρατασσόμαστε με τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, την «κοινωνία των πολλών», για να πούμε ένα μεγάλο ΝΑΙ

  • Στη διεύρυνση του κοινωνικού κράτους (παιδεία, υγεία, στέγη, εργασία, κοινωνική ασφάλιση).
  • Στην εξάλειψη των ανισοτήτων.
  • Στην ισότητα και την ισονομία.
  • Στη διεύρυνση των κοινωνικών και ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Λέμε ΌΧΙ

  • Στα μνημόνια.
  • Στην σχεδιαζόμενη (από τη Ν.Δ.) επιστροφή πολιτικών ΔΝΤ.
  • Στον εθνικιστικό παροξυσμό.
  • Στη παλινόρθωση νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Λέμε ΝΑΙ στις προκλήσεις της νέας εποχής, στην τέταρτη (4η) βιομηχανική επανάσταση, στην προστασία του περιβάλλοντος, στη δίκαιη κατανομή του πλούτου.

Λέμε ΌΧΙ στον αυτόματο πιλότο της κυριαρχίας των αγορών.

Η Κοινωνική Συμμαχία, Φίλες και Φίλοι, δεν έχει μαγικές συνταγές. Το νέο δρόμο θα τον χαράξουμε όλοι εμείς περπατώντας τον. Όλοι εμείς με άξονα τη Δημοκρατική Αριστερά, τη Σοσιαλιστική Αριστερά και την Πράσινη Οικολογική Αριστερά, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με ενότητα και κοινό βηματισμό. Στην επίθεση χυδαιότητας της ακροδεξιάς έκφρασης της Ν.Δ. απαντάμε με προσκλητήριο οργάνωσης, διαλόγου, προγραμματικού λόγου και αγώνα.

Η Κοινωνική Συμμαχία πρέπει να γίνει υπόθεση καθενός και καθεμιάς. Η προσωπική μας διαδρομή, οι κοινοί αγώνες μαζί με τη Δημοκρατική και Ριζοσπαστική Αριστερά μέσα στον λαό και τα κοινωνικά κινήματα εγγυώνται την επιτυχία του εγχειρήματος.

Με αισιοδοξία στέλνουμε μήνυμα συμπόρευσης – μάχης – νίκης με Αριστερό και προοδευτικό πρόσημο.

Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τη σύσταση της Κοινωνικής Συμμαχίας Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet