Σε απόλυτη ετοιμότητα και την Κυριακή 11 Αυγούστου η Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Σε απόλυτη ετοιμότητα και την Κυριακή 11 Αυγούστου η Περιφέρεια Αττικής

Με εντολή της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, παραμένουν σε απόλυτη ετοιμότητα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και για την Κυριακή 11 Αυγούστου, καθώς παραμένει ακραίος ο κίνδυνος πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδόθηκε, σήμερα Σάββατο (κατηγορία κινδύνου 5 – κατάσταση συναγερμού).

Η Περιφέρεια έχει λάβει τα αυξημένα μέτρα που προβλέπονται από τον νόμο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και συγκεκριμένα: διέθεσε για την Κυριακή 11/8, 17 υδροφόρες σε όλη την Αττική, σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική και σύμφωνα με την κατανομή που προτάθηκε, συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων, του Αττικού Άλσους και του Πεδίου του Άρεως. Ήδη, υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στον Μαραθώνα.

Παράλληλα, η Περιφέρεια έχει μοιράσει φυλλάδια στις εθελοντικές ομάδες στα σημεία απαγόρευσης κυκλοφορίας. Οι υπηρεσίες της παραμένουν σε 24ωρη επιφυλακή, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι ιδιωτικοί φορείς και τα μέσα τους, που περιλαμβάνονται στο Μητρώο εργοληπτών Πολιτικής Προστασίας. Σε 24ωρη επιφυλακή παραμένουν και οι Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Αττικής για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων καταστάσεων.

Τέλος, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειες συνεχίζουν να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για ό,τι ζητηθεί από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τη σύγχρονη εφαρμογή για κινητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ) CivilAttica σχετικά με τις προβλέψεις της ΕΜΥ για τις καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν, αλλά και για την κατηγορία κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς που εκτιμάται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η πιλοτική εφαρμογή έχει αναρτηθεί στον σύνδεσμο: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dpap.pattweatherapp ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν από όποιον πολίτη επιθυμεί, «κατεβάζοντάς» την σε κινητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android.

Για περισσότερες χρηστικές πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης εδώ: http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=7394&catid=451&Itemid=374

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet