Μ. Διακολιού: Θέσεις εξουσίας με αντάλλαγμα την πλειοψηφία του Δ.Σ.
Πολιτική

Μ. Διακολιού: Θέσεις εξουσίας με αντάλλαγμα την πλειοψηφία του Δ.Σ.

Για «νέα εποχή απαξίωσης» κάνει λόγο η παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή μετά την εκλογή του προεδρείου του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Η παράταξη, με επικεφαλής τη δημοτική σύμβουλο Μαίρη Διακολιού, τονίζει ότι δόθηκαν από τη διοίκηση του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου «θέσεις εξουσίας με αντάλλαγμα την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Δημαιρεσίες 1/9/2019: «Νέα» εποχή απαξίωσης

Θέσεις εξουσίας με αντάλλαγμα την πλειοψηφία του Δ.Σ.

Από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Δ.Σ., δυστυχώς αποκαλύφθηκε ότι κατά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019, οι συνδυασμοί των κ. Βραχνού, Νικολαράκου και Ρώτα δεν αποτελούσαν διαφορετική πρόταση για την πόλη, αλλά οχήματα κατασκευής πλειοψηφίας για τη δημοτική αρχή του κ. Θ. Αμπατζόγλου με αντάλλαγμα θέσεις στη σύνθεση της νέας δημοτικής αρχής.

Συνεπώς, απέδειξαν πολιτική ασυνέπεια απέναντι στους Μαρουσιώτες και στις Μαρουσιώτισσες που τους ψήφισαν μόλις δύο μήνες πριν.

Ολόκληροι οι συνδυασμοί αυτοί ή η απόλυτη πλειοψηφία τους, υπέγραψαν την ανέκκλητη κατασκευή ενιαίας πλειοψηφικής παράταξης υπό τον δήμαρχο κ. Θ. Αμπατζόγλου, που παρουσιάστηκε προ της έναρξης των δημαιρεσιών. Αμέσως μετά, πρόσωπα εκ των συνδυασμών αυτών άρχισαν να καταλαμβάνουν θέσεις στις επιτροπές λειτουργίας του Δήμου.

Συγκεκριμένα:

  • Με την υποστήριξη των ψήφων του δημάρχου κ. Θ. Αμπατζόγλου εκλέχθηκε πρώτος σε προτίμηση στην Οικονομική Επιτροπή, ο κ. Π. Σαγρής, εκλεγείς με τον συνδυασμό του Π. Βραχνού.
  • Με την υποστήριξη των ψήφων του δημάρχου κ. Θ. Αμπατζόγλου εκλέχθηκαν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής οι κ. Ν. Πέππας, Ελ. Λέκκα-Καλαντζάκη, Κ. Ιωάννου, όλοι εκλεγέντες με τον συνδυασμό του κ. Βραχνού.

Είναι βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες οι «ασυνεπείς συνδυασμοί» θα λάβουν θέσεις αντιδημαρχιών και θέσεις σε νομικά πρόσωπα του Δήμου, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνέχεια «συμπράξεων» στο μέλλον.

Η θέση της παράταξής μας:

Η Μαίρη Διακολιού, επικεφαλής της παράταξης «Αδέσμευτη Φωνή» στην ίδια συνεδρίαση της 1-9-2019:

Υπερψήφισε το προεδρείο του Δ.Σ., καθώς αυτό δεν παράγει πολιτική, αλλά ασχολείται κυρίως με τη διαδικασία δημοκρατικής διεξαγωγής των συνεδριάσεων. Συνεπώς, όπως διευκρίνισε, υπερψηφίζοντας, κατέδειξε την άνευ ουδενός ανταλλάγματος, ανιδιοτελή καλή θέληση της παράταξης, ώστε η νέα δημοτική αρχή να υποστηρίξει, έναν παραγωγικό και τίμιο τρόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων.

Με την ευκαιρία πρότεινε δημοτικοί σύμβουλοι και προεδρείο να δεσμευτούν εξ αρχής σε τρία ζητήματα:

Α) Ο Κανονισμός να μην τηρείται τυπολατρικά, ώστε να ανέχεται διευρυμένη συζήτηση όταν η σοβαρότητα των θεμάτων το καλεί.

Β) Να μην γίνεται κατάχρηση του δικαιώματος του δημάρχου για απεριόριστες παρεμβάσεις σε χρόνο και αριθμό, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, όπου υπήρχαν πλατειασμοί και μάλιστα εκτός θέματος ως παρεκλυστική τακτική.

Γ) Τα θέματα που αφορούν εργαζομένους ή πολίτες που οι εκπρόσωποί τους παρίστανται στην αίθουσα θα πρέπει να προτάσσονται και όχι να συζητούνται στο τέλος με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται ή παριστάμενοι ή να διαλύεται η μαζικότητα. Αυτό απαιτεί η στοιχειώδης δημοκρατικότητα και ο σεβασμός στον θεσμό.

Σε ό,τι αφορά τις Επιτροπές η παράταξη καταψήφισε τις υποψηφιότητες που πρότεινε η διοίκηση, ψηφίζοντας «άκυρο», δηλώνοντας την αντίθεσή της:

  • Στο γεγονός ότι η σύνθεσή τους δίνει πλειοψηφία στη διοίκηση με τη βοήθεια δημοτικών συμπράξεων κατ’ αλλοίωση της λαϊκής βούλησης, αφού οι παρατάξεις των Νικολαράκου, Βραχνού (μέρους του) και Ρώτα, ενώ εξελέγησαν ως ανεξάρτητες, έσπευσαν να συνεργαστούν ανέκκλητα με τη διοίκηση.
  • Στις πρακτικές ανταλλαγής στήριξης της διοίκησης εκ μέρους συμπραξασών παρατάξεων της μειοψηφίας έναντι συμμετοχής στις Επιτροπές και στο μέλλον αντιδημαρχιών.
  • Στην επιλογή της Ν.Δ. να τροποποιήσει ένα  νόμο πριν ακόμη αυτός εφαρμοστεί έστω μία μέρα, ακυρώνοντας κάθε φιλοσοφία συνεργασίας και σύνθεσης μεταξύ διαφορετικών απόψεων, τελικά προς την κατεύθυνση που δείχνει να ευνοεί τις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών, κατάργηση δημόσιων χώρων (π.χ. ΧΕΥ), εγκατάσταση καζίνο –Mall στην πόλη μας.
  • Στην παράκαμψη του ΔΣ για τη λήψη αποφάσεων και η παραπομπή σημαντικών αρμοδιοτήτων στις Επιτροπές.
  • Στη διαφαινόμενη συνέχιση της πολιτικής Πατούλη στο Δήμο, μέσω των ανωτέρω πρακτικών.

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι -αντίθετα από τους ψευτοανεξάρτητους που ξεγέλασαν τους Μαρουσιώτες (γιατί αν όσοι ψήφισαν τους συνδυασμούς Βραχνού, Νικολαράκου και Ρώτα ήθελαν να ψηφίσουν Αμπατζόγλου θα το έπρατταν)- η παράταξη Αδέσμευτη Φωνή θα παραμείνει αδέσμευτη, σταθερή και συνεπής στις αρχές της όπως τις εξέθεσε προεκλογικά τις οποίες θα υπηρετεί στο Δ.Σ. και στην κοινωνία με ειλικρίνεια και τεκμηρίωση.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet