Κοινωνική Συμμαχία Αμαρουσίου: Αγωνιζόμαστε με άξονα τον προοδευτισμό και αιχμή την εξωστρέφεια
Πολιτική

Κοινωνική Συμμαχία Αμαρουσίου: Αγωνιζόμαστε με άξονα τον προοδευτισμό και αιχμή την εξωστρέφεια

Σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας η Κοινωνική Συμμαχία Αμαρουσίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τα μέλη της επισημαίνουν ότι «θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για να συμβάλλουν ποιοτικά στην επανεκκίνηση του προοδευτικού χώρου».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Κοινωνικής Συμμαχίας:

Κοινωνική Συμμαχία με άξονα τον προοδευτισμό και αιχμή την εξωστρέφεια

Προεκλογικά όλοι όσοι απαρτίζουμε την Κοινωνική Συμμαχία Αμαρουσίου επιλέξαμε να αντιδράσουμε στην επέλαση της Δεξιάς και να συγκροτηθούμε για να αποτρέψουμε την παλινόρθωση μιας συντηρητικής πολιτικής πρακτικής που θα έθετε σε κίνδυνο τις κατακτήσεις του εργαζόμενου λαού και τον κόπο των αδύναμων που πλήρωσαν τις συνέπειες της κρίσης. Δυστυχώς, τα δείγματα της νέας κυβέρνησης είναι σαφή και επιβεβαιώνουν τους φόβους που μας οδήγησαν στην συγκρότηση της Συμμαχίας μας.

Τρεις μόλις μήνες μετά την επικράτηση της συντηρητικής και νεοφιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας βρισκόμαστε μπροστά σε προκλήσεις που επιβάλλουν την περαιτέρω κοινωνική ενεργοποίηση όλων των προοδευτικών πολιτών, οι οποίοι στοχεύουν σε μία εναλλακτική προσέγγιση της κοινωνίας και της πολιτικής. Οι συνθήκες που διαμορφώνονται με ξεκάθαρη ταξική προσέγγιση από την πλευρά της κυβέρνησης δημιουργούν την ανάγκη να θέσει κάθε μία και κάθε ένας πολίτης που πιστεύει στις αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της Αριστεράς και της οικολογίας τον εαυτό του μπροστά στα ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα και τη ζωή μας.

Μετά το κάλεσμα του πρώην πρωθυπουργού και νυν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, και την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε σχεδόν το ένα τρίτο του εκλογικού σώματος, οι προοδευτικές δυνάμεις είναι αναγκαίο να συσπειρωθούμε όσο απλώνονται εμπόδια στην ανάπτυξη για τους πολλούς για να εξυπηρετηθεί το οικονομικό συμφέρον των λίγων και ισχυρών. Εμείς ως Κοινωνική Συμμαχία πιστεύουμε στη συλλογικότητα που δεν αντιλαμβάνεται την εκμετάλλευση ως κανονικότητα και θεωρεί τον αδύναμο συμπολίτη συμμέτοχο σε μία ευρύτερη προσπάθεια εξόδου από την κρίση, η οποία θα αφορά τους πολίτες και όχι μόνο τους χρηματιστηριακούς δείκτες. Θεωρούμε ότι η ανάπτυξη οφείλει να είναι βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη για να μην οδηγήσει σε νέα κρίση με τους ίδιους ηττημένους και τους ίδιους νικητές. Κρίνουμε απαραίτητη την συμμετοχή στην πολιτική για να γίνουμε μέρος λύσεων και πρωτοβουλιών που μας αφορούν όλους. Γυρίζουμε την πλάτη στις δυνάμεις της συντήρησης που κατασκευάζουν εχθρούς και προκαταλήψεις για να διασπάσουν την κοινωνική πλειοψηφία και να επιτύχουν ευκολότερα τους σκοπούς τους.

Τρεις μήνες μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας τα δείγματα είναι ήδη ικανά να μας οδηγήσουν σε κάποια συμπεράσματα. Αναπτυξιακό νομοσχέδιο με «φρένο» στις κλαδικές συμβάσεις, νομοσχέδιο για την «κυβερνησιμότητα» στην αυτοδιοίκηση για να διοικούνται οι Δήμοι και οι Περιφέρειες με διοικήσεις χωρίς πλειοψηφία, αλλά ταυτόχρονες υποδείξεις του πρωθυπουργού στο συνδικαλιστικό κίνημα για αποφάσεις με απόλυτη πλειοψηφία. Όλες οι παραπάνω πολιτικές αποτελούν μία εισαγωγή σε μία κυβέρνηση που στόχο έχει την ανασφάλεια των πολλών για να υποβοηθήσει τη δύναμη των λίγων.

Η Κοινωνική Συμμαχία Αμαρουσίου δεν έχει σκοπό να αποτελέσει βραχίονα μιας «καθοδήγησης από τα πάνω». Επιθυμεί να καθορίσει τις δράσεις της μέσα από τις ανάγκες των πολιτών και υπηρετεί την συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων σε μικρή και μεγάλη κλίμακα.

Ξεκινάμε, λοιπόν, μία προσπάθεια αλληλεπίδρασης μιας προοδευτικής ιδεολογικής αντίληψης με τις μικρές και μεγάλες ανάγκες που δημιουργεί η καθημερινότητα και μας αφορούν όλους. Εμπιστευόμαστε τους πολίτες που συγκρότησαν έναν ισχυρό πόλο στα Αριστερά του κομματικού φάσματος και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να συμβάλλουμε ποιοτικά στην επανεκκίνηση του προοδευτικού χώρου με τη δύναμη που εμπιστεύτηκε ο προοδευτικός κόσμος κατά συντριπτική πλειοψηφία στις πρόσφατες εκλογές. Προσφέρουμε την πολιτική μας πρακτική στη διάθεση των αναγκών και της κοινωνίας που δεν συμβιβάζεται με τις σχέσεις εξάρτησης διοίκησης-πολιτών στην αυτοδιοίκηση και την κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά διεκδικεί την ίση αντιμετώπιση και τις ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης με ολοκληρωμένο σχέδιο που υπηρετεί την κοινωνική πλειοψηφία.

Εκ μέρους της Κοινωνικής Συμμαχίας Αμαρουσίου

  • Χρήστος Κουρλαμπάς
  • Γιώργος Μπουφέας
  • Νίκος Γκιώνης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet