Στέφανος Τσιτσιπάς: Αυτός σερβίρει, εμείς χάσκουμε…
Πρόσωπα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αυτός σερβίρει, εμείς χάσκουμε…

Για τις επιτυχίες του Έλληνα τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά είναι πλεονασμός να γράψει κάποιος. Στην Ελλάδα της (μετά;) κρίσης εποχής, με το όνομά του κοιμόμαστε και με το όνομά του ξυπνάμε. Αίφνης, μεταμορφωθήκαμε όλοι μας σε φανατικούς φιλάθλους της αντισφαίρισης, μάθαμε ορολογίες, ξαναθυμηθήκαμε τις ρακέτες που παίζαμε στις παραλίες μέχρι πριν από λίγο καιρό και -το κυριότερο- φουσκώσαμε από εθνική περηφάνια.

Και να οι δηλώσεις επιφανών, προεξάρχοντος του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας και να τα διθυραμβικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να που σερβίρει ο Στέφανος κι εμείς χάσκουμε, έμπλεοι χαράς.

Και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν υποτιμούμε καθόλου τα αθλητικά κατορθώματα του Έλληνα τενίστα. Απεναντίας, δούλεψε σκληρά μέχρι σήμερα, θυσίασε πολλά και τώρα «δρέπει τους καρπούς» των κόπων του. Μόνο που να, εκνευριζόμαστε με αυτό το περίσσευμα υποκρισίας ορισμένων, οι οποίοι, ενώ μέχρι χθες δεν (ανα)γνώριζαν ούτε τον Στέφανο, ούτε τη διαδρομή του, ξαφνικά μιλούν γι’ αυτόν λες και ήταν πάντα μαζί του.

Κι εκνευριζόμαστε επίσης με μέρος της πολιτικής ηγεσίας που σπεύδει πάντα να «γκρεμίσει τα τείχη της πόλης» για ανθρώπους ή συλλόγους που τιμούν τα αθλητικά χρώματα σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά τα κρατά «ερμητικά κλειστά» για χιλιάδες ταλαντούχους και ευφυείς νέους, που αδυνατούν να προκόψουν στον τόπο τους και φεύγουν στο εξωτερικό, όπου λίγα χρόνια αργότερα μεγαλουργούν…

Και πρέπει πρώτος απ’ όλους ο ίδιος ο Στ. Τσιτσιπάς να γυρίσει την πλάτη σε αυτούς τους όψιμους θαυμαστές του, ενθυμούμενος ότι όταν πηγαινο-ερχόταν στη Γαλλία για να προπονηθεί, τα πολλά έξοδα που έκανε τα πλήρωσε συγγενής του και όχι η σχετική ομοσπονδία. Και επίσης να μην λησμονήσει ποτέ ότι σε τούτον τον τόπο όσο εύκολα μυθοποιούμε κάποιον, εξίσου εύκολα τον «εκθρονίζουμε» και τον λοιδορούμε.

Οι ίδιοι που σήμερα χάσκουν μπροστά στις επιτυχίες του, με το παραμικρό στραβοπάτημά του -και όχι κατ’ ανάγκην αθλητικό- θα κραυγάζουν εναντίον του. Γι’ αυτό, ας δουλέψει την άμυνα, για να είναι έτοιμος να αποκρούσει τα πιθανά επιθετικά σερβίς…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet