Μ. Γώγου: «Μην πετάτε την μπάλα στην εξέδρα κ. δήμαρχε»
Πολιτική

Μ. Γώγου: «Μην πετάτε την μπάλα στην εξέδρα κ. δήμαρχε»

Απαντήσεις ζητεί από τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσο Μαυρίδη, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, με επικεφαλής τη Μαρία Γώγου.

Τα ερωτήματα που θέτει αφορούν στην «αμφισβήτηση» της δημοτικής αρχής του απερχόμενου δημάρχου Δημήτρη Φωκιανού, στη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου μόνον στο ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ, στην τοποθέτηση στη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών τους τέως αντιπροέδρου του ΠΕΑΠ και στην τοποθέτηση στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου αναπληρωτή επικεφαλής παράταξης της μειοψηφίας.

Η παράταξη, στην ανακοίνωσή της, καλεί τον δήμαρχο να πάρει θέση απαντώντας στα συγκεκριμένα ερωτήματα και «να μην πετάξει την μπάλα στην εξέδρα».

Παράλληλα, συνεχίζεται η «κόντρα» μεταξύ της παράταξης και της προέδρου του ΠΕΑΠ Μαρίνας Σταυράκη-Πατούλη, καθώς η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ κατηγορεί την πρόεδρο ότι «κατασκευάζει θέματα για να δώσει στη συνέχεια απαντήσεις». Απαντώντας δε, σε σχόλιο της κ. Μ. Πατούλη ότι «ας αφήσουν (σ.σ. η παράταξη) στην άκρη τα μαθήματα βυζαντινής ιστορίας, την οποία άλλωστε φαίνεται ότι δεν την κατέχουν» (βλέπε δημοσίευμα Μ. Πατούλη: «Τι θέλει να κρύψει η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ;») το γραφείο Τύπου της κ. Μ. Γώγου σημειώνει ότι «οι βυζαντινές αυτοκράτειρες ζούσαν μεταξύ χλιδής -προβολής -δολοπλοκίας και ενίοτε μερικές, σε μοναστήρι!».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Τον τελευταίο καιρό ζούμε στον Δήμο μας σκηνές παραλόγου.

Από τη μια μεριά ο δήμαρχος παρεμβαίνει στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ και μιλά δημόσια για «κάποιους» που προσπαθούν να διαταράξουν τη σχέση του με τον πρώην δήμαρχο κ. Φωκιανό κι από την άλλη διαφοροποιεί αυτή του τη θέση όταν ερωτάται να πει δημόσια τα ονόματα των «υπονομευτών», ενώ την ίδια ώρα με ανακοινώσεις και δηλώσεις του υπονοεί ότι πίσω από αυτό το σκοτεινό σενάριο κρύβεται η… μείζονα μειοψηφία!.

Εκτός όμως αυτού επιχειρεί έμπρακτα ο ίδιος, πάντα όμως κρυπτόμενος πίσω από συνεργάτες του, να αμφισβητήσει το έργο του προηγούμενου δημάρχου, θέτοντας σε εφαρμογή πρακτικές που μέχρι σήμερα δεν είχαμε γνωρίσει στον Δήμο μας.

Τα ερωτήματα που γεννιούνται εύλογα στον καθένα πολίτη είναι:

  1. Γιατί επέλεξε να «χρησιμοποιήσει» την κ. Πατούλη (δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι δρα αυτοβούλως) ως πρόεδρο του ΠΕΑΠ, για να αμφισβητήσει τον απερχόμενο δήμαρχο ότι δεν ασκούσε τα εποπτικά του καθήκοντα στο εν λόγω νομικό πρόσωπο;
  2. Γιατί δεν προχώρησε σε γενικό διαχειριστικό έλεγχο όπως του προτείναμε, αλλά αντίθετα προχωρά επιλεκτικά σε διαχειριστικό έλεγχο του ΠΕΑΠ; Υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι κάτι οικονομικά ύποπτο κρύβει εκεί η προηγούμενη δημοτική αρχή (και επομένως και ο ίδιος, ως σημαίνον στέλεχός της…) και η πρώην πρόεδρος;
  3. Γιατί τοποθέτησε αντιδήμαρχο Οικονομικών τον πρώην αντιπρόεδρο του ΠΕΑΠ για το οποίο, μέσω πάντα της κ. Πατούλη, ζητά διαχειριστικό έλεγχο;
  4. Γιατί τοποθέτησε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΕΑΠ τον αναπληρωτή επικεφαλής παράταξης της μειοψηφίας και μάλιστα μετά από πρόταση του δικού του συνδυασμού; Με αυτόν τον τρόπο δεν παρεμβαίνει στις επιλογές της μειοψηφίας; Ή συμβαίνει κάτι άλλο ακόμα ποιο αποκρουστικό;

Εμείς ζητάμε από τον κ. Μαυρίδη απαντήσεις και παράλληλα να κάνει στοιχειώδη αυτοκριτική για την προηγούμενη τετραετία αφού προφανώς θεωρεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Σημειώνουμε ότι με την πρόσφατη τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΠΕΑΠ, η κ. Πατούλη αυξάνει τις δαπάνες του νομικού προσώπου και μειώνει το αποθεματικό του, με άλλα λόγια αυξάνει το χρέος του Δήμου.

Επιπλέον, είναι επιτακτική ανάγκη, αλλά και αποτελεί σεβασμό προς τους πολίτες, η άμεση απομάκρυνση του κ. Πανταζή από την αντιδημαρχία, διότι δεν είναι ηθικό να παραμένει στη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών εκείνος που συμμετείχε στο νομικό πρόσωπο ως αντιπρόεδρος και έχει υπερψηφίσει όλες τις αποφάσεις του ΠΕΑΠ, τη στιγμή που γίνεται διαχειριστικός έλεγχος σε αυτό.

Και κάτι τελευταίο. Έχουν σχέση, με αυτά που συμβαίνουν σήμερα, το ότι τον Αύγουστο δεν πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο, όπως όφειλε εκ του νόμου να έχει γίνει, και που είχε ως βασικό του θέμα τα οικονομικά του ΠΕΑΠ και του Δήμου (ισολογισμός 2012, απολογισμός 2013 και τρέχουσας χρονιάς κ.λπ.) και όχι μόνο;

Καλούμε τον δήμαρχο να πάρει επιτέλους θέση και να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτει οι τοπική κοινωνία και όχι να πετάξει για ακόμα μια φορά «την μπάλα στην εξέδρα»!

ΥΓ. Όσο για τις απίστευτες απαντήσεις της προέδρου του ΠΕΑΠ, που άλλα ερωτάται, σε άλλα απαντά, ή κατασκευάζει θέματα για να δώσει στη συνέχεια απαντήσεις:

Ίσως και να έχει δίκιο η κ. Πατούλη ότι τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Ενεργών Πολιτών» δεν γνωρίζουν καλά Βυζαντινή Ιστορία. Την πληροφορούμε, όμως, ότι γνωρίζουν πολύ καλά από δημοκρατία -ανθρωπιά και φιλότιμο.

Αναγνωρίζουμε το προνόμιο στην κ. Πατούλη να γνωρίζει πολύ καλά τη Βυζαντινή Ιστορία.

Απλά εμείς θα θέλαμε να της θυμίσουμε ότι οι βυζαντινές αυτοκράτειρες ζούσαν μεταξύ ΧΛΙΔΗΣ -ΠΡΟΒΟΛΗΣ -ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΑΣ και ενίοτε μερικές, σε μοναστήρι!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet