Δήλωση Λ. Μαγιάκη για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί
Κοινωνία

Δήλωση Λ. Μαγιάκη για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι γνωστοποιεί ότι στη συνεδρίαση της 15ης Ιουλίου 2020 ο επικεφαλής της, Λευτέρης Μαγιάκης, ψήφισε υπέρ του ψηφίσματος διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί που θεωρεί ότι «η πρόσφατη απόφαση του Τούρκου προέδρου, κατά παράβαση των διεθνών συμβάσεων, να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε μουσουλμανικό τέμενος, συνιστά ευθεία προσβολή έναντι του οικουμενικού χαρακτήρα ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο πολιτισμικά και θρησκευτικά, έχει πανανθρώπινη αξία και είναι ύψιστο σύμβολο της χριστιανοσύνης και της γεφύρωσης των πολιτισμών και των θρησκειών».

Στην ίδια συνεδρίαση και κατά τη συζήτηση του θέματος, ο κ. Μαγιάκης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κλιμακούμενη, εδώ και πολύ καιρό, τουρκική επιθετικότητα στη πατρίδα μας έχει καταρρίψει το μύθο που καλλιεργήθηκε εδώ και δεκαετίες ότι η συμμετοχή μας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ αποτελεί ασπίδα κατά της τουρκικής επιθετικότητας και εγγύηση της εδαφικής μας ακεραιότητας. Και οι δύο οργανισμοί κρατάνε τακτική ίσων αποστάσεων και περιορίζονται σε διακηρύξεις χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα.

»Η καλύτερη υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μπορεί να γίνει με την υπεράσπιση και επίκληση του διεθνούς δικαίου, του δικαίου της θάλασσας και των αρχών ειρηνικής συνύπαρξης και καλής γειτονίας και συνανάπτυξης με τις γειτονικές χώρες, έξω από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, με μιαν άλλη εξωτερική πολιτική, φιλειρηνική, ανεξάρτητη πολυδιάστατη και αντιιμπεριαλιστική.

»Στο δίλημμα πόλεμος ή ειρήνη που προωθούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, η απάντηση είναι, ειρήνη και δημιουργία ενός πλατιού φιλειρηνικού, αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet