Ο «Antivirus Crowd Hackathon» στους δύο εθνικούς νικητές στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας
Επιχειρήσεις-Αγορά

Ο «Antivirus Crowd Hackathon» στους δύο εθνικούς νικητές στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας

Στους δύο εθνικούς νικητές των Ευρωπαϊκών Βραβείων Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2021, συμπεριλαμβάνεται ο «Antivirus Crowd Hackathon Μαραθώνιος Καινοτομίας ψηφιακών λύσεων και εφαρμογών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19» της Περιφέρειας Αττικής.

Το «Antivirus Crowdhackathon» είναι ο πρώτος απομακρυσμένος (remote) μαραθώνιος καινοτομίας που διοργανώθηκε στην Ελλάδα για ψηφιακές εφαρμογές και μεθοδολογίες που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της παvδημίας.

Οι τελικοί νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής που θα λάβει χώρα στη Σλοβενία το Νοέμβριο 2021.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θεσπίστηκε το 2006 για να αναγνωρίσει και να επιβραβεύσει την αριστεία Δημοσίων Φορέων που προωθούν την επιχειρηματικότητα και τις μικρές επιχειρήσεις σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Στην Ελλάδα, νικήτριες αναδείχθηκαν πρωτοβουλίες που προωθούν την επιχειρηματικότητα και την επιχειρηματική αντίληψη, ενισχύουν το Οικοσύστημα Καινοτομίας, στηρίζουν την ψηφιακή μετάβαση, συμβάλλουν στη δικτύωση και εμπνέουν τους νέους να ασχοληθούν με το επιχειρείν.

Με αφορμή την εθνική διάκριση ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισήμανε τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου για αυτή την εθνική διάκριση, η οποία  επιβεβαιώνει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο, πως οι καινοτόμες πρωτοβουλίες που αναλάβαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

»Σε αυτή την κρίση δεν μείναμε αμέτοχοι. Με συντονισμένες προσπάθειες αγκαλιάσαμε και υποστηρίξαμε τους νέους μας, την κοινότητα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της χώρας μας και καινοτόμες τεχνολογικές startup επιχειρήσεις οι οποίες πρότειναν τις δικές τους λύσεις στα σημερινά προβλήματα. Δημιουργήθηκαν ανάγκες για λύσεις τώρα, κυρίως σε θέματα επικοινωνίας, ενημέρωσης, πρόληψης και υποστήριξης για τους συνανθρώπους μας, ενώ παράλληλα δημιουργούνται σημαντικές αλλαγές στην κοινωνία, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, οι οποίες πιθανότατα “έρχονται για να μείνουν” σε μεγάλο ποσοστό. Μπορούμε με την χρήση των νέων τεχνολογιών και εργαλείων να παραμένουμε αισιόδοξοι, ενεργοί και δημιουργικοί και να δημιουργήσουμε καινοτόμες μεθοδολογίες και εφαρμογές για τη νέα πραγματικότητα. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όσους υποστήριξαν και συνεργάστηκαν μαζί μας για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας».

Ο «Antivirus Crowd Hackathon Μαραθώνιος Καινοτομίας ψηφιακών λύσεων και εφαρμογών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19» της Περιφέρειας Αττικής, αναδείχθηκε εθνικός νικητής, στην κατηγορία «Βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος & Στήριξη της Ψηφιακής Μετάβασης».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το Μάρτιο 2020, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων του κορωνοϊού, με βασικό στόχο την υποστήριξη καινοτόμων ιδεών για την επίλυση των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία και απώτερο σκοπό την προώθηση απτών λύσεων για καθημερινά ζητήματα, μέσω της αξιοποίησης του οικοσυστήματος καινοτομίας.

Ουσιαστικά, ο Μαραθώνιος Καινοτομίας αποτελεί έναν διαγωνισμό που συνέβαλε στην ενίσχυση της δημιουργικότητας, της νεανικής επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και, κατ’ επέκταση, της αντιμετώπισης του «brain drain», καθώς κινητοποίησε ολόκληρη την ελληνική κοινότητα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, τις start-ups, τους μηχανικούς, προγραμματιστές, επαγγελματίες του χώρου και φοιτητές για τη δημιουργία καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών, επισημαίνει η διοίκηση της Περιφέρειας.

Τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας συνοψίζονται στα εξής:

  • Δύο Κύκλοι «Antivirus Crowdhackathon»: 2-5 Απριλίου 2020 & 21-24 Μαΐου 2020.
  • 400 διαγωνιζόμενοι και περισσότερες από 100 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή.
  • 60 Ομάδες παρουσίασαν τις εφαρμογές τους (26 στον 1ο Κύκλο και 34 στο 2ο Κύκλο) .
  • 14 ομάδες διακρίθηκαν για τις ψηφιακές εφαρμογές που παρουσίασαν και λαμβάνουν υποστήριξη από τους μέντορες και τους φορείς, εκ των οποίων: 6 o 8 Ομάδες ήταν ήδη εταιρείες start-ups o 6 Ομάδες παρουσίασαν καινοτόμες ιδέες που διακρίθηκαν και αποτέλεσαν το έναυσμα για τη δημιουργία νέων start-ups.
  • Μία επιχείρηση, η «Nable Solutions» με την εφαρμογή «Assistant Volunteer, Cloud πλατφόρμα διαχείρισης και συντονισμού εθελοντών, για την υποστήριξη πολιτών που βρίσκονται σε ανάγκη ή τη δημιουργία οργανωμένων επιχειρησιακών ή κοινωνικών δράσεων» υποστηρίχθηκε περαιτέρω για την υλοποίηση της εν λόγω εφαρμογής από την PWC.
  • Η Ελλάδα διακρίθηκε στην 8η θέση της κατάταξης των Ευρωπαϊκών χωρών με 665 συμμετέχοντες και πάνω από 150 ομάδες, από το σύνολο των 20.876 συμμετοχών από περισσότερες από 50 χώρες. Κατατέθηκαν περισσότερες από 5.000 ιδέες με στόχο την δημιουργία ψηφιακών εφαρμογών για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και την εταιρεία Crowd Policy.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet