Πρώτες επιτροπές για τον Συμμετοχικό Προϋπολογισμό
Κοινωνία

Πρώτες επιτροπές για τον Συμμετοχικό Προϋπολογισμό

Γόνιμος και ελεύθερος διάλογος με τους πολίτες, καθώς και ανάδειξη των προβλημάτων που τους απασχολούν, έγινε κατά τις Συνοικιακές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Κεφαλάρι, Άστυ Αιγυπτιωτών και Νέα Κηφισιά,  στις 29 και 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου αντίστοιχα.

Παρουσία του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, του προεδρεύοντος των Συνοικιακών Συνελεύσεων, αντιδημάρχου Γιώργου Τσούλου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων και φορέων και συλλόγων, συζητήθηκαν αιτήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών.

Στις Συνοικιακές Συνελεύσεις τέθηκε από τη διοίκηση  το θέμα του συμμετοχικού προϋπολογισμού, όπου και ορίστηκαν οι πρώτες επιτροπές ενεργών πολιτών οι οποίοι θα καταθέσουν τις προτάσεις τους εν όψει της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού. Θετική ανταπόκριση από την πλειονότητα των πολιτών είχε και το θέμα της δημιουργίας Συνοικιακών Συμβουλίων.

Ειδικότερα, Συνοικιακή Συνέλευση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στη συνοικία Κεφαλαρίου και συγκεκριμένα στο μικρό Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς.

Μεταξύ άλλων τέθηκαν τα εξής ζητήματα:

  1. Διατυπώθηκαν και καταγράφηκαν οι απόψεις των δημοτών για την αξιοποίηση του γηπέδου επί των οδών Ξενίας και Ελευθερώτριας.
  2. Ζητήθηκε η φύλαξη και η συντήρηση του φυτωρίου του Δήμου Κηφισιάς.
  3. Προτάθηκε να δημιουργηθεί αγωγός ομβρίων από τη Χαρ. Τρικούπη έως και την Καραϊσκάκη.
  4. Τέθηκε το θέμα του καθαρισμού  του ρέματος στην οδό Θέτιδος.
  5. Καταγράφηκαν προβλήματα καθαριότητας, ενώ δόθηκαν σημεία όπου εμποδίζεται η διέλευση των πολιτών στα πεζοδρόμια.
  6. Ορίστηκε επιτροπή για το συμμετοχικό προϋπολογισμό.

Στη Συνοικιακή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιουνίου στη συνοικία Άστυ Αιγυπτιωτών Κηφισιάς, πλατεία Ηρώων Ελλήνων Εξ Αιγύπτου. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  1. Τέθηκαν κυκλοφοριακά θέματα, όπως για το  τρίγωνο  Αθ. Διάκου – Αγίας  Παρασκευής – Αγίας  Κυριακής,  όπου σύμφωνα με τους κατοίκους συμβαίνουν αρκετά ατυχήματα. Μάλιστα ζητήθηκε η  οδός Αθανασίου  Διάκου  να  αλλάξει  κατεύθυνση  κυκλοφορίας.
  2. Ζητήθηκε η επίσπευση της επιδιόρθωσης των πεζοδρομίων και η απελευθέρωση αυτών από εμπόδια  που  παρεμποδίζουν  τη  διέλευση  των  πολιτών.
  3. Συζητήθηκε η ανάπλαση του χώρου μπροστά από τη ΧΑΝ, αλλά και καθαρισμός ανοιχτών οικοπέδων ιδιωτών.
  4. Διατυπώθηκαν απόψεις για τη στενότητα χώρου του Β΄ Νηπιαγωγείου Κηφισιάς.
  5. Επισημάνθηκε ότι υπάρχει μεγάλος  όγκος  από  κηπαία  σε κάποιες οδούς, ενώ ζητήθηκε να πλένονται οι κάδοι απορριμμάτων.
  6. Ορίστηκε τριμερής επιτροπή της συνοικίας για τη συγκέντρωση των αιτημάτων στο πλαίσιο του Συμμετοχικού  Προϋπολογισμού.  Επίσης,  η  πλειοψηφία  των  πολιτών  συμφώνησε  με  την  πρόταση  του  δημάρχου  να  ξεκινήσει  ο  θεσμός  των  Συνοικιακών  Συμβουλίων.

Συνοικιακή Συνέλευση πραγματοποιήθηκε, τέλος, την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 στη συνοικία Νέας Κηφισιάς (από Ελαιών ως Ούλεν), στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος. Μεταξύ άλλων τέθηκαν τα εξής ζητήματα:

  1. Διατυπώθηκαν απόψεις για διάφορες  κυκλοφοριακές  ρυθμίσεις, ενώ ζητήθηκε η επίσπευση της επιδιόρθωσης των πεζοδρομίων όπως των οδών Χελιδονούς, Γεωργίου  Λύρα κ.α
  2. Επισημάνθηκε ότι δημιουργείται ηχορύπανση από την κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρα Καλυφτάκη και στην Εθνική οδό και ζητήθηκε η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων.
  3. Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή. Οι πολίτες τόνισαν ότι ενώ ο χώρος υπάρχει και το 9ο  Δημοτικό  έχει  ιδρυθεί δύο φορές, μέχρι σήμερα  δεν  λειτουργεί.
  4. Συζητήθηκε η όχληση που δημιουργείται από τα καταστήματα  υγειονομικού  ενδιαφέροντος, στην πλατεία της  Νέας  Κηφισιάς. Επίσης ζητήθηκε η παρέμβαση του Δήμου για εγκαταλελειμμένο κτίριο της περιοχής.
  5. Ζητήθηκε η παρέμβαση του Δήμου για τη διευθέτηση των ομβρίων υδάτων στην  οδό  Χελιδονούς.
  6. Ορίστηκε πενταμελής επιτροπή για την κατάρτιση προτάσεων στο πλαίσιο του συμμετοχικού προϋπολογισμού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet