Θα συνεχιστούν όλο το έτος οι δωρεάν μαστογραφίες σε Λυκόβρυση & Πεύκη
Κοινωνία

Θα συνεχιστούν όλο το έτος οι δωρεάν μαστογραφίες σε Λυκόβρυση & Πεύκη

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης συμμετείχε στο Πρόγραμμα των Δωρεάν Μαστογραφιών που υλοποιείται με πρωτοβουλία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και τον Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Οι μαστογραφίες διεξήχθησαν στο «Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού» στην οδό Τίρυνθος 2 στα Άνω Πατήσια σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διαθέτει ψηφιακό μαστογράφο. Το πρόγραμμα ελέγχει με τη μέθοδο της ψηφιακής μαστογραφίας τον καρκίνο του μαστού πριν εμφανιστούν τα σημάδια του, επαναλαμβάνεται σε κάθε γυναίκα ανά 18 μήνες και προσφέρεται δωρεάν. Απευθύνεται σε γυναίκες 40-69 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Η εξέταση γίνεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 9:00 π.μ., ενώ για τα αποτελέσματα της εξέτασης οι γυναίκες ενημερώνονται γραπτώς σε διάστημα 3-4 εβδομάδων μετά τη μαστογραφία. Τονίζεται δε, ότι δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης δήλωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, «Το γραφείο Πρόληψης και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) διοργάνωσε προληπτικό έλεγχο για τις γυναίκες με δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία. Η ζήτηση για έλεγχο που είχε το γραφείο Πρόληψης του Δήμου μας ήταν αρκετά μεγάλη και ήδη εξετάστηκαν 15 γυναίκες. Λόγω της αυξανόμενης συμμετοχής θα συνεχιστούν όλο το έτος τέτοιου είδους δράσεις και ευχαριστούμε θερμά το ΕΔΥΥΠΠΥ για την πρωτοβουλία του αλλά και το “Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού” στα Άνω Πατήσια. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι ότι η έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας συμβάλει στην έγκαιρη διάγνωση και σίγουρα μπορεί να σώσει ζωές».

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΔΥΠΠΥ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δήλωσε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «Στηρίζουμε το δικαίωμα όλων στην πρόληψη που είναι και το πιο ουσιαστικό μέσο που έχουμε στη διαφύλαξη της καλής Υγείας. Με τη συμβολή των Δήμων –μελών του Δικτύου αξιοποιούνται Προγράμματα όπως το συγκεκριμένο των Δωρεάν Μαστογραφιών προς όφελος των δημοτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet