Ημερίδα για τον θεσμό της Διαμεσολάβησης στον Δήμο Πεντέλης
Κοινωνία

Ημερίδα για τον θεσμό της Διαμεσολάβησης στον Δήμο Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης  ενημερώνει ότι η «Ελληνική Ένωση Διαμεσολαβητών» οργανώνει, υπό την αιγίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενημερωτική ημερίδα με θέμα τον θεσμό της Διαμεσολάβησης την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, ώρα 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μελισσίων (17ης Νοεμβρίου και Αγίου Γεωργίου, Μελίσσια).

Σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερωθούν οι πολίτες σχετικά με τον θεσμό της διαμεσολάβησης και τη λειτουργία του σε θέματα διαχείρισης και διευθέτησης διαφορών, ώστε σταδιακά να αποσυμφορηθούν τα δικαστήρια και να επιταχυνθεί η απονομή της Δικαιοσύνης.

Θα παρουσιαστούν οι περιπτώσεις που υπάγονται στη διαδικασία της διαμεσολάβησης και η εφαρμογή της στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Επίσης θα παρουσιαστεί προσομοίωση Διαμεσολάβησης σε υπόθεση Οικογενειακού Δικαίου και συζήτηση, προκειμένου οι συμμετέχοντες να αποκομίσουν μια σαφή εικόνα για τον νέο θεσμό.

Ομιλητές θα είναι:

Η κα Κατερίνα Κωτσάκη, νομικός, διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, διαπιστευμένη εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών.

Η κα Βικτώρια Λιούτα, δικηγόρος, διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια.

Ο κ. Γιάννης Νεραντζής, δικηγόρος, διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο καθηγητής Λάμπρος Κοτσίρης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail της «Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών» [email protected], με κοινοποίηση στην κα Βικτώρια Λιούτα ([email protected]) και στην κα Χριστίνα Δημητρίου ([email protected]).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet