Είχε βάλει κρυφές κάμερες σε γυναικείες τουαλέτες καταστήματος στα Βριλήσσια
Φωτογραφία: AlfaTV/video
Κοινωνία

Είχε βάλει κρυφές κάμερες σε γυναικείες τουαλέτες καταστήματος στα Βριλήσσια

Συνελήφθη στα Βριλήσσια καταστηματάρχης που είχε βάλει κρυφές κάμερες στις γυναικείες τουαλέτες καταστήματος που διατηρεί στην πόλη, μέσω των οποίων παρακολουθούσε τις πελάτισσες, αλλά και τις υπαλλήλους του που χρησιμοποιούσαν τον χώρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του in.gr ο 49χρονος είχε τοποθετησει τις κάμερες με μονωτική ταινία, σε αθέατο σημείο, πίσω από καλωδιώσεις. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τη σύλληψή του παραδέχθηκε την πράξη του, λέγοντας στους αστυνομικούς ότι το έκανε γιατί είναι εθισμένος στην πορνογραφία.

Πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράβαση προσωπικών δεδομένων.

Νεότερη ενημέρωση (11:26)

Σύμφωνα με στοιχεία από το iefimerida.gr πρόκειται για κομμωτήριο της περιοχής, το οποίο επισκέφθηκαν αστυνομικοί, υποδυμόμενοι τους πελάτες, μετά από σχετική καταγγελία. Όταν πήγαν στην τουαλέτα εντόπισαν τις μικροσκοπικές κάμερες και προχώρησαν σε κατάσχεση υπολογιστών και κινητών, ενώ εντόπισαν και συσκευασία με κοκαΐνη που, κατά δήλωση του ιδιοκτήτη του κομμωτηρίου, ήταν για προσωπική του χρήση.

Νεότερη ενημέρωση (13.38)

Βριλήσσια: Ο κομμωτής είχε τοποθετήσει κάμερες και στο υπνοδωμάτιο της κόρης του

Μια ημέρα μετά, την Κυριακή (10/12), παρουσιάστηκε ενώπιον των αστυνομικών η σύζυγός του συλληφθέντος, η οποία κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος είχε τοποθετήσει δύο κάμερες στην τουαλέτα και το υπνοδωμάτιο της 29χρονης κόρης της, που είχε αποκτήσει από άλλον γάμο, ζητώντας την ποινική του δίωξη.

Ακολούθησε έρευνα σε κάθε χώρο του σπιτιού, καθώς και σε έπιπλα, σκεύη και ερμάρια. Όπως προέκυψε, ο κομμωτής είχε τοποθετήσει κάμερα στο θερμοσίφωνα του μπάνιου και άλλη μία στο καλώδιο της τηλεόρασης που βρισκόταν στο υπνοδωμάτιο.

Οι αστυνομικοί έστειλαν τις ψηφιακές συσκευές που κατέσχεσαν τόσο από το σπίτι όσο και από το μαγαζί για εξέταση.

Πηγή: iefimerida.gr

Η ενημέρωση της αστυνομίας για το συμβάν

Σύμφωνα με το ενημερωτικό της ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης «είχε εγκαταστήσει αθέατο σύστημα καταγραφής με δύο μικροσκοπικές κάμερες στις αντίστοιχες τουαλέτες του κομμωτηρίου, έχοντας τη δυνατότητα να επεμβαίνει με οποιονδήποτε τρόπο σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και με την πράξη του αυτήν να λαμβάνει γνώση των δεδομένων αυτών καθώς και να αντιγράφει, αφαιρεί, αλλοιώνει, βλάπτει, συλλέγει, καταχωρεί, οργανώνει, διαρθρώνει, αποθηκεύει, προσαρμόζει, μεταβάλλει, ανακτά, συσχετίζει, συνδυάζει, περιορίζει, διαγράφει, καταστρέφει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, παραβιάζοντας κατάφορα την αυτοδιάθεση των προσώπων που επισκέπτονταν τις τουαλέτες του κομμωτηρίου είτε με την ιδιότητα των εργαζομένων είτε με την ιδιότητα των πελατών.

Με αυτόν τον τρόπο ήλεγχε τις πληροφορίες που τα αφορούσαν, είτε αυτές αποτελούσαν ειδικές κατηγορίες δεδομένων (ευαίσθητα δεδομένα) και βρίσκονται στον πυρήνα της ιδιωτικής ζωής και της σεξουαλικής τους ταυτότητας, σωματικής και ψυχικής υγείας, είτε συνιστούν απλά δεδομένα».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet