Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Τεράστιο πρόβλημα η έλλειψη ελεύθερων χώρων
Φωτογραφία: 902.gr
Νέα Ιωνία

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Τεράστιο πρόβλημα η έλλειψη ελεύθερων χώρων

Ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τις τοποθετήσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Οκτωβρίου 2024 εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας, στο οποίο έδωσε έμφαση στο «τεράστιο» όπως το χαρακτηρίζει, «πρόβλημα έλλειψης ελεύθερων χώρων» στην πόλη.

Η πλήρης ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης έχει ως εξής:

«Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας τη Δευτέρα 14 Οκτώβρη αναδείχτηκε για άλλη μια φορά το τεράστιο πρόβλημα έλλειψης ελεύθερων χώρων, όπως και αθλητικών γηπέδων, αυτήν τη φορά στην περιοχή της Αλσούπολης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε την προκλητική στάση των δημοτικών αρχών διαχρονικά, όπου, ενώ δεν έχουν φροντίσει ούτε για τα βασικά, για την ύπαρξη δηλαδή αθλητικών χώρων όσο και για τη σωστή λειτουργία των ελάχιστων υπαρχόντων, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αγωνία και την ανησυχία κατοίκων, όπως και της ομάδας της περιοχής της Αλσούπολης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θύμισε τις τεράστιες ευθύνες που έχουν όλες οι δημοτικές αρχές, με το γνωστό θέμα του χώρου της πρώην Altec, όπου δεν έχουν παρθεί όλα τα αναγκαία πολιτικά, οικονομικά και νομικά μέτρα ώστε ο χώρος να περιέλθει στον Δήμο, να αναδειχτεί η ιστορικότητά του, αλλά και να αξιοποιηθεί για την κατασκευή ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου. Αντί αυτού, πριν 3 χρόνια επιδιώχτηκε από την τότε δημοτική αρχή Θωμαΐδου να μεταφερθεί εκεί ο στόλος των απορριμματοφόρων του δήμου, κάτι που αποφεύχθηκε χάρη στη μεγάλη κινητοποίηση σωματείων, φορέων και του λαού της περιοχής.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη, το μοναδικό γηπεδάκι ποδοσφαίρου που υπάρχει, πως πρέπει προφανώς να καλύπτει τις ανάγκες του ΠΑΟ Αλσούπολης, αλλά και να μένει ανοιχτό τις υπόλοιπες ώρες, με ευθύνη του Δήμου, ώστε να μπορούν να αθλούνται οι νέοι της περιοχής.

Τόνισε την ανάγκη να διαμορφωθεί η κατάλληλη υποδομή, ώστε πράγματι δίπλα στο γήπεδο να υπάρχει χώρος για την άμεση ιατρική υποδομή, όπως απινιδωτής και φαρμακείο, ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

Άρα, η λύση είναι να φτιαχτούν νέα γήπεδα και στην Αλσούπολη και σε όλη τη Νέα Ιωνία, όπως και να λειτουργούν σωστά και με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τα ήδη υπάρχοντα, με όλα τα μέτρα ασφάλειας, ειδικά για τα παιδιά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση με τις ερωτήσεις της ανέδειξε:

  • Την απαράδεκτη κατάσταση που συνεχίζει να υπάρχει με τη μη μεταφορά των μαθητών στο Διαπολιτισμικό Σχολείο Αλσούπολης. Τελευταίο «επεισόδιο» της αναλγησίας, το ότι η κυβέρνηση της ΝΔ σε σχετική ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το θέμα, ένα μήνα μετά την έναρξη των σχολείων, δήλωσε «αναρμόδια». Με λίγα λόγια δεν έχει «πάτο» η αντιλαϊκή πολιτική και η προκλητική μετάθεση ευθυνών που τελικά έχει θύμα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.
  • Τους νέους σχεδιασμούς υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας όπου -μεταξύ άλλων- το “σενάριο” που κυκλοφορεί είναι πως, για να στελεχωθεί το “υπερκέντρο” στο Μαρούσι, δε θα γίνουν νέες προσλήψεις, αλλά θα μεταφερθεί ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τα γύρω κέντρα, όπως αυτό της Νέας Ιωνίας. Κάτι τέτοιο, αν γίνει, θα οδηγήσει σε κανονική ερήμωση το Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας.
  • Τις επικίνδυνες εξελίξεις με το δασόκτημα Βεΐκου και τα επιχειρηματικά κοράκια που αποθρασυμένα από τις κρατικές και δικαστικές αποφάσεις εποφθαλμιούν έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου που έχουν απομείνει σε όλη την Αθήνα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την παράταση της σύμβασης (κατά 6 μήνες!!!) για τη διαμόρφωση της πλατείας Μουταλάσκη στην Καλογρέζα, καθώς πρόκειται για προκλητική καθυστέρηση του εργολάβου που εκτός των άλλων ταλαιπωρεί κάθε μέρα τους γονείς και τους μαθητές των κοντινών σχολείων και νηπιαγωγείων.

Επίσης, καταψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας, όπου στο κέντρο «Οικογένειας», που τόσο διαφημίστηκε από τη Δημοτική Αρχή, τελικά εντάσσεται γνωστή ΜΚΟ στη λειτουργία του, κάτι που αποδεικνύει πόσο προβληματική είναι η κατάσταση και με αυτές τις κρίσιμες και ευαίσθητες υποδομές. Αντί να στηρίζονται οι οικογένειες και όσοι έχουν ανάγκη από το κράτος, να υπάρχουν στελεχωμένες υποδομές με όλο το ιατρικό, κοινωνικό και λοιπό επιστημονικό προσωπικό, αυτό επαφίεται τελικά σε κάποιες ΜΚΟ, με αμφίβολο ρόλο και συνήθως απογοητευτικό αποτέλεσμα».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet