Πέρασαν κατά πλειοψηφία οι διατάξεις για «κουκουλονόμο» και Σ. Ξηρό
Κοινωνία

Πέρασαν κατά πλειοψηφία οι διατάξεις για «κουκουλονόμο» και Σ. Ξηρό

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η αξιωματική αντιπολίτευση υπερψηφίστηκε το άρθρο που αφορά τον τρομοκράτη της 17Ν Σάββα Ξηρό, καθώς και οι τροπολογίες για την κατάργηση του «κουκουλονόμου» και τους συγγενείς των καταδικασθέντων για τρομοκρατικές πράξεις.

Συγκεκριμένα, το άρθρο για κατ΄ οίκον έκτιση της ποινής των ισοβιτών που έχουν πάνω από 80% αναπηρία και έχουν εκτίσει 10 χρόνια φυλάκισης, ρύθμιση στην οποία εμπίπτει και η περίπτωση του Σ. Ξηρού, καθώς και για κατ΄ οίκον περιορισμό καταδικασμένων για οικονομικά εγκλήματα με 80% και άνω αναπηρία που έχουν εκτίσει πέντε χρόνια φυλάκισης, υπερψηφίστηκε επί συνόλου 249 ψηφισάντων από 152 βουλευτές έναντι 75 «κατά» και 22 παρών.

Η τροπολογία για τον «κουκουλονόμο» ψηφίστηκε από 166 βουλευτές έναντι 74 «κατά» και 9 παρών και η τροπολογία για τους συγγενείς των καταδικασθέντων για τρομοκρατικές πράξεις ψηφίστηκε από 152 βουλευτές έναντι 75 «κατά» και 22 παρών.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Αβέρωφ Δομίνικος

    Όλη η Ευρώπη και η Αμερική βουίζει για αυτόν τον τύπο που επιθυμεί διακαώς να το παίξει ακραίος αναρχοκομμουνιστής φίλα διακείμενος προς κάθε είδους τρομοκρατία, (για να μην πουν τίποτα χειρότερα), σύμφωνα με τους οποίους οι διατάξεις πού πρότεινε για αλλαγή ,ήταν εβδομαδιαία φωτογραφία κάποιων διαβόητων τρομοκρατών και μεγαλεμπόρων ναρκωτικών.
    Αναρωτήθηκαν όλοι οι ξένοι Δικαστικοί και δημοσιογράφοι, πώς ο “κύριος τάδε” δεν μερίμνησε (προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι φυλακές) για κάποιους ταπεινούς φτωχοδιαβόλους που χρωστούσαν μερικά κατοστάρικα στην Εφορία, ή έκλεψαν μια φραντζόλα ψωμί ή έβρισαν τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά φρόντισε μετά μανίας να “τακτοποιηθούν” κάποια δικά του πρόσωπα λίαν προσφιλή !!
    Οποία εντροπή ! Αυτή η θέση απαιτεί έναν απόλυτα ακέραιο άνθρωπο, με απέραντη δικαιοσύνη με γνώμονα πάντα το συμφέρον και την ασφάλεια του Λαού και της Χώρας. Αμ δε !!! Αυτά είναι αλουνού Παπά ευαγγέλια. Βέβαια το ότι δεν είναι Χριστιανός, ορθόδοξος ότι είναι άθεος κλπ εε αυτά είναι κοινότυπα πλέον για το 99,99% των στελεχών του Σύριζα. Με γειά μας λοιπόν και καλή λευτεριά !
    Κρίμα για την Βόρεια Ελλάδα, πού εκτός από παλληκάρια με ήθος και ντομπροσύνη , έβγαλε και ..γκαζοτενεκέδες.

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet