Πάνω από 60 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν για καρκίνο μαστού στο Μαρούσι
Κοινωνία

Πάνω από 60 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν για καρκίνο μαστού στο Μαρούσι

Περισσότερες από 60 γυναίκες  που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου Αμαρουσίου συμμετείχαν σε δωρεάν εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας στο Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού. Το πρόγραμμα πρόληψης υλοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά, σε εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει το Δίκτυο με το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι» για τη στήριξη των γυναικών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες στους 160 Δήμους μέλη του Δικτύου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου, προέδρου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) Γιώργου Πατούλη.

Τις ομαδικές επισκέψεις στο Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού, που πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα δύο μηνών, οργάνωσαν οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου οι οποίοι συνόδευσαν επίσης τις δικαιούχους (ανασφάλιστες, άνεργες, άπορες ) στο Κέντρο. Οι συμμετέχουσες στο πρόγραμμα ενημερώθηκαν για τη σημασία της πρόληψης και έλαβαν οδηγίες για επανεξέταση σε 18 μήνες.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ με την ευκαιρία της επιτυχούς  ολοκλήρωσης και του κύκλου των εξετάσεων αυτών υπογράμμισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «Μέσα από το πρόγραμμα δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας παρέχεται η ευκαιρία σε όλες τις γυναίκες του Δήμου μας, αλλά και των υπολοίπων Δήμων μελών του Δικτύου να συμμετέχουν ισότιμα στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας. Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου “Άγιοι Ανάργυροι” για την άριστη συνεργασία και την υποστήριξή του στο έργο μας».

Για την ασφαλή και άνετη μεταφορά των δικαιούχων γυναικών, λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου τις μετέφερε  στο Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet