Νίκησε η… συμμετοχή στα «Δροσίνεια 2015»
Αθλητισμός

Νίκησε η… συμμετοχή στα «Δροσίνεια 2015»

Πραγματοποιήθηκε η τελική φάση του Διασχολικού Πρωταθλήματος «Δροσίνεια 2015» του Δήμου Κηφισιάς, την Κυριακή 17 Μαΐου 2015.

Το Διασχολικό αυτό Πρωτάθλημα με αθλήματα Στίβου, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χάντμπωλ και Ποδόσφαιρου είναι αφιερωμένο στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα ποιητή Γεωργίου Δροσίνη που έζησε και πέθανε στην Κηφισιά και συμμετέχουν παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων του Δήμου με σκοπό να γνωρίσουν τα συγκεκριμένα αθλήματα.

Της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος προηγήθηκαν τρεις προκριματικές φάσεις μαζί με εκείνη της προηγούμενης Κυριακής του αθλήματος του Χάντμπωλ.

Ο Δήμος Κηφισιάς και οι διοργανωτές των Αγώνων προσπάθησαν από την αρχή του Πρωταθλήματος να οδηγήσουν τα παιδιά στη λογική του παιχνιδιού και όχι του ανταγωνισμού γεγονός που όπως φαίνεται επετεύχθη αφού η συμμετοχή των παιδιών έγινε σε ομαδικό πνεύμα και με στόχο την ανάδειξη του Σχολείου που εκπροσώπησαν.

Στα «Δροσίνεια 2015» παρευρέθησαν ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ο οποίος με ρητορική ερώτηση προς τα παιδιά για το «ποιος νίκησε» σε αυτούς τους Αγώνες έδωσε την απάντηση ότι «ήταν νικητές όλοι όσοι συμμετείχαν» καλώντας τα παιδιά να εντάξουν οπωσδήποτε στις δραστηριότητές τους και τον Αθλητισμό. Αυτό ήταν και το motto των φετινών Αγώνων «Νίκη είναι η συμμετοχή».

Ο πρόεδρος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Σταύρος Ζαπάντης τόνισε ότι οι επιδόσεις των παιδιών απέδειξαν την αγάπη και το ταλέντο τους και στην περίπτωση που θελήσουν στη ζωή τους να ασχοληθούν περαιτέρω με τον Αθλητισμό, δύο είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις «η σκληρή δουλειά και η πειθαρχία στα λόγια των προπονητών».

Ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος Αθλητισμού Αχιλλέας Κουρέπης συνεχάρη τα παιδιά για τη συμμετοχή τους που στη φετινή διοργάνωση άγγιξε τον αριθμό των 450 παιδιών και τους γονείς τους για την παρουσία τους.

Επίσης, τόνισε ότι στόχος διοργάνωσης δεν είναι οι καθεαυτού αθλητικοί αγώνες και η νίκη  αλλά η κατανόηση των αξιών του αθλητισμού και συγκεκριμένα της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι.

Ο υπεύθυνος καθηγητής Φυσικής Αγωγής της Διοργάνωσης Παναγιώτης Πάλλης πρότεινε από φέτος τεχνικές αλλαγές στη διαδικασία των αγώνων οι οποίες ήταν καθοριστικές για τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή των παιδιών από τα Σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου Κηφισιάς στη Διοργάνωση. Οι αλλαγές ήταν καθοριστικές και για την απλούστευση διεξαγωγής των αγώνων με 3ΟΝ3 Αγώνες στο Μπάσκετ και το Βόλεϊ,  5Χ5 Αγώνων στο Ποδόσφαιρο και σε δοκιμασίες με ξεχωριστό σύστημα βαθμολόγησης από τα kid΄s Athletics της ΙAAF για τα αγωνίσματα του Στίβου με ξεχωριστό σύστημα βαθμολόγησης.

Έτσι, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Χάντμπολ Αγοριών: 1η θέση – 7ο  Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, 2η θέση – Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 3η θέση – 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς και 5ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς.

Χάντμπωλ Κοριτσιών: 1η θέση – 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, 2η θέση – 6ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, 3η θέση-  5ο Δημοτικό Σχολεία Κηφισιάς και 4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς.

Μπάσκετ Αγοριών: 1η θέση – 8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, 2η θέση – 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας, 3η θέση – 6ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς και 2ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς.

Μπάσκετ Κοριτσιών: 1η θέση – 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, 2η θέση – 8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, 3η θέση – 2ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς και πάλι Ομάδα από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς

Ποδόσφαιρο Αγοριών: 1η θέση – 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, 2η θέση – 6ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, 3η θέση – 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς και 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας.

Βόλεϊ Κοριτσιών: 1η θέση – 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας, 2η θέση – 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, 3η θέση – 8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς και 4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς.

Στίβος Αγόρια – Κορίτσια: 1η θέση – Δημοτικό Σχολείο Εκάλης με 27 πόντους, 2η θέση – 6ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς με 21 πόντους, 3η θέση – 4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς με 20 πόντους.

Επίσης, με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας Ευάγγελος Αυλήτης, η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς Αγλαΐα Αλεξανδρή και ο διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Παναγιώτης Κορδονούρης, οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής των Σχολείων και ο πρώην γυμνασιάρχης Ευριπίδης Τάτσης, ένας από τους εμπνευστές των Δροσινείων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet