Η δράση του Τμήματος Πρασίνου σε Λυκόβρυση και Πεύκη
Ποιότητα Ζωής

Η δράση του Τμήματος Πρασίνου σε Λυκόβρυση και Πεύκη

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Παιδείας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Δημήτρης Κατραμάδος ενημερώνει για τη δράση του Τμήματος Πρασίνου σχετικά με την προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου του Δήμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε πολλές ερωτήσεις για την κοπή των χόρτων στα δάση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Όπως γνωρίζετε τη φετινή χρόνια είχαμε έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες συνεχίζονταν έως και πρόσφατα, με αποτέλεσμα να έχουμε έντονη βλάστηση. Επίσης, το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης λειτουργεί με 35% λιγότερο προσωπικό από την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο.

Όπως και τη χειμερινή περίοδο, έτσι και τώρα, το Τμήμα Πρασίνου με σωστό προγραμματισμό και πολύ προσπάθεια από τους εργαζόμενους, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και έχει ολοκληρώσει τα Δάση Μορέλλα και Αργύρη και έχει καθαρίσει το κτήμα Τζερμίαν, το οικόπεδο Πέρου και τα οικόπεδα του ΟΑΕΔ και του ΟΣΚ, πλησίον του Ηλιακού Χωρίου.

Παράλληλα, έχει καλλωπιστεί μεγάλος αριθμός παρτεριών, αθλητικοί χώροι, δημοτικά κτήρια, αυλές σχολείων, παιδικές χαρές, το Ηλιακό Χωριό και πλατείες (ο καθαρισμός  των  τελευταίων  πραγματοποιείται  κάθε  15  μέρες). Ταυτόχρονα προχωράμε σε αποκαταστάσεις αρδευτικών συστημάτων και με τη βοήθεια του αντιδημάρχου Χρήστου Σκαμάκη ποτίζονται με υδροφόρα οχήματα πολλά σημεία του Δήμου που δεν υπάρχει δυνατότητα αυτόματης άρδευσης.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι έως 15 Ιουνίου, θα έχει ολοκληρωθεί η κοπή χόρτων στο Δάσος Κάσδαγλη. Οι εργασίες αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί με λιγότερα μεν μέσα, αλλά και ένα μήνα νωρίτερα από προηγούμενες χρονιές. 

Ο δήμαρχος Αναστάσιος Μαυρίδης και η δημοτική αρχή έχουν θέσει ως προτεραιότητα την προστασία του φυσικού πλούτου της πόλης μας και καταβάλουν κάθε προσπάθεια για τη νομική και φυσική τους προστασία. Καλούμε όλους τους δημότες να ενημερώνουν άμεσα το γραφείο δημάρχου και τους αρμόδιους αντιδημάρχους Δημήτρη Κατραμάδο και Βαγγέλη Παπανικολάου για κάθε κακόβουλη ενέργεια στα Δάση της πόλης μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet