Υποχρεωτικά στο “Διαύγεια” οι προϋπολογισμοί δήμων και περιφερειών
Αυτοδιοίκηση

Υποχρεωτικά στο “Διαύγεια” οι προϋπολογισμοί δήμων και περιφερειών

Υποχρεωτική είναι πλέον η δημοσιοποίηση μέσω Διαύγειας των προϋπολογισμών υπουργείων, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, δήμων και περιφερειών, σύμφωνα με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργου Κατρούγκαλου.

Η εγκύκλιος έρχεται με πρόβλεψη του νόμου 4305/2014 που αφορά στην «Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημοσίου τομέα…», στον οποίο συμπεριλαμβάνεται το άρθρο 15 για την υποχρέωση ανάρτησης στο πρόγραμμα Διαύγεια στοιχείων εκτέλεσης προϋπολογισμών των δημόσιων φορέων, καθώς και χρηματοδοτούμενων από το δημόσιο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Ακόμα, με άλλη εγκύκλιο του κ. Κατρούγκαλου γίνεται γνωστό ότι δημοσιεύτηκε το Προεδρικό Διάταγμα με θέμα «Κωδικοποίηση διατάξεων για την πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα και στοιχεία», με το οποίο κωδικοποιούνται σε ενιαίο κείμενο οι ισχύουσες νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις που αφορούν στο δικαίωμα, τους όρους και τη διαδικασία πρόσβασης σε δημόσια έγγραφα και στοιχεία.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet