Εξαπατούσε πολίτες ότι θα τους βρει εργασία
Κοινωνία

Εξαπατούσε πολίτες ότι θα τους βρει εργασία

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής 31 Ιουλίου 2015 στην περιοχή της Κηφισιάς, από αστυνομικούς του Τ.Α. Καματερού, 48χρονος ημεδαπός, ο οποίος εξαπατούσε πολίτες, από τους οποίους εισέπραττε χρήματα προκειμένου να τους εξασφαλίσει θέσεις εργασίας σε ναυτιλιακή εταιρεία.

Ειδικότερα, το πρωί της 31ης Ιουλίου ο 48χρονος συναντήθηκε με ημεδαπή, προκειμένου να παραλάβει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την πρόσληψή της, ως σερβιτόρα σε ναυτιλιακή εταιρεία, πλην όμως η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε, διότι συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Όπως προέκυψε, ο συλληφθείς από τον Απρίλιο του 2013, μέσω ανάρτησης αγγελιών σε εφημερίδες και εμφανιζόμενος ως εκπρόσωπος ναυτιλιακών εταιρειών, προσέφερε εργασία σε εμπορικά πλοία ελληνικής εταιρείας εσωτερικής ακτογραμμής, αποσπώντας με αυτόν τον τρόπο, διάφορα χρηματικά ποσά από τους ενδιαφερόμενους, καθώς και έγγραφα με τα προσωπικά τους στοιχεία, τα οποία στη συνέχεια δήλωνε ότι θα χρησιμοποιούσε για την πρόσληψή τους και την έκδοση του απαραίτητου ναυτιλιακού φυλλαδίου.

Μέχρι στιγμής, έχει διαπιστωθεί ότι έχει εξαπατήσει, με αυτήν τη μέθοδο, δέκα άτομα και έχει αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.220 ευρώ.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα διπλότυπο μπλοκ είσπραξης με δέκα αποκομμένες αποδείξεις, ιδιόχειρες σημειώσεις με την αναγραφή αγγελιών προς δημοσίευση και τρία κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet