Συνάντηση με Σωματείο Εργαζομένων “Αμ. Φλέμινγκ”
Κοινωνία

Συνάντηση με Σωματείο Εργαζομένων “Αμ. Φλέμινγκ”

Τα μεγάλα θέματα στον χώρο της υγείας, που προκαλεί η ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης με τις διαθεσιμότητες και τη κινητικότητα, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης στη συνάντηση που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Πεντέλης, με επικεφαλής τον Τάσο Καρατζή, υποψήφιο δήμαρχο Πεντέλης. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας Καλαμπάκα Κατερίνα και Καλτσάς Σπύρος.

Πεποίθηση των εργαζομένων είναι ότι η ασκούμενη πολιτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο οριστικό κλείσιμο του Νοσοκομείου, μετά από το κλείσιμο της πτέρυγας “Μπόμπολα”, τη συρρίκνωση κλινικών, τις πολλές και ουσιαστικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, αφού μειώθηκαν στο μισό, περίπου, εργαζόμενοι και κλίνες στο Νοσοκομείο, και πολλοί δε από τους οποίους είναι και απλήρωτοι. Οι δε σχεδιασμοί που η διοίκηση μεθοδεύει προκειμένου να εξυπηρετήσει, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, τη “ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ για τα λαϊκά στρώματα εκσυγχρονιστική πολιτική του κ. Άδωνι Γεωργιάδη και των εντολών της Ε.Ε.”.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

Ο κίνδυνος για την απώλεια ενός ακόμα μαχόμενου Νοσοκομείου είναι ορατός, με τραγικές επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία και για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες όχι μόνο του Δήμου Πεντέλης αλλά συνολικά του Λεκανοπεδίου, ιδιαίτερα μετά το κλείσιμο και του 1ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ, πρώην “Παπαδημητρίου”, αφού ξεκάθαρα η πορεία που ακολουθεί η κυβερνητική πολιτική είναι αυτή της ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ της Δημόσιας Υγείας .

Η αντιπροσωπεία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ έκανε δεκτό και στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων για σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τα προβλήματα και τη λειτουργία του “Αμαλία Φλέμινγκ” και τη μεγάλη σημασία που έχει για τις λαϊκές οικογένειες και τους εργαζόμενους συνολικά της Αττικής.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Τάσος Καρατζής επαναβεβαίωσε τη στήριξη που θα έχουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου από τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στις όποιες κινητοποιήσεις αποφασίσουν, όπως ακριβώς στήριξε τον αγώνα των εργαζομένων και το καλοκαίρι του 2013, σε “Αμ. Φλέμινγκ”, “Σισμανόγλειο”, “Παίδων Πεντέλης”, υπενθύμισε την καθημερινή παρουσία των μελών της παράταξης, με βασική θέση να παραμείνει το Νοσοκομείο ως ΑΥΘΗΠΑΡΚΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, την ΕΠΑΡΚΗ στελέχωση σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, την αναβάθμισή του με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία.

Προειδοποιήσαμε, συνέχισε ο Τάσος Καρατζής στην τοποθέτησή του, ότι η διαθεσιμότητα και η κινητικότητα σημαίνουν απολύσεις και αρνηθήκαμε, σωστά όπως αποδείχθηκε, να πάμε μαζί με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις και τον δήμαρχο κ. Στεργίου στους στημένους και προσχηματικούς διαλόγους στο Γραφείο του υπουργού κου Γεωργιάδη.

Αρνηθήκαμε να συμμετέχουμε στις ανούσιες περατζάδες παρέα με όσους από την μια προέτρεπαν τους εργαζόμενους να βάλουν λουκέτο στις πόρτες και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφιζαν τα μέτρα Γεωργιάδη για λόγους νομιμότητας και νομιμοφροσύνης. Ξεσκεπάσαμε τη στάση των εκπρόσωπων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που βρήκαν ευκαιρία να ανέβουν στα κάγκελα, καιροσκοπώντας και να ζητούν την αυτοδιαχείριση του Νοσοκομείου μαζί με άλλα όψιμα επαναστατημένα γκρουπούσκουλα.

Η θέση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και του ΚΚΕ ήταν και συνεχίζει να είναι ανυποχώρητη για:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΥΓΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ =ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet