Στους ελεγκτές στέλνει το πόρισμα ελέγχου στο ΠΕΑΠ ο Δ. Κωνστάντος
Πολιτική

Στους ελεγκτές στέλνει το πόρισμα ελέγχου στο ΠΕΑΠ ο Δ. Κωνστάντος

Στις ελεγκτικές αρχές στέλνει την έκθεση συμπερασμάτων του διαχειριστικού ελέγχου στο ΠΕΑΠ, για το 2014, ο επικεφαλής της παράταξης επικεφαλής Λυκόβρυση Πεύκη.-

Ο κ. Δημήτρης Κωνστάντος εξηγεί ότι προβαίνει στη συγκεκριμένη κίνηση καθώς, μεταξύ άλλων, η δημοτική Αρχή “φιμώνει τα όποια αποτελέσματα του ελέγχου, επιλέγοντας μια αυθαίρετη πολιτική ερμηνεία και όχι την αξιολόγηση από τις ελεγκτικές αρχές”.

Ακολοθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Παραλάβαμε, μετά από αίτησή μας, και προωθούμε άμεσα στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές την έκθεση συμπερασμάτων του διαχειριστικού ελέγχου που διενεργήθηκε στο ΠΕΑΠ για την περίοδο 1/1/2014 – 31/8/2014. Στην απόφαση αυτή οδηγηθήκαμε συνεκτιμώντας:

1. Τη σωρεία ατελών διαδικασιών, ασαφών καταγραφών, γενικόλογων περιγραφών και υπερκάλυψης αρμοδιοτήτων, όπως αυτές καταγράφονται στο πόρισμα συμπερασμάτων που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη διοίκηση του ΠΕΑΠ.

2. Την κατηγορηματική δήλωση του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Οκτωβρίου ότι για τον ίδιο το θέμα του διαχειριστικού ελέγχου έχει κλείσει οριστικά.

3. Την απουσία του διαχειριστικού ελέγχου από την ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 10 Νοεμβρίου, παρά το σχετικό έγγραφο αίτημα της προέδρου του ΠΕΑΠ, Μαρίνας Σταυράκη – Πατούλη, προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνο Νικολιδάκη.

4. Την αυτονόητη και γενικά παραδεκτή αρχή ότι κάθε διαχειριστικός έλεγχος, μετά την ολοκλήρωσή του, προωθείται στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές ώστε να υπάρξει αποτίμηση των συμπερασμάτων και αν κριθεί να δρομολογηθούν περαιτέρω ενέργειες.

5. Τη δέσμευση οκτώ δημοτικών συμβούλων, τόσο της πλειοψηφίας όσο και της μειοψηφίας, μέσω κοινής δήλωσης πριν μερικούς μήνες, για αυστηρή προσήλωση στην αρχή της διαφάνειας.

6. Την πρόδηλη αντίφαση της δημοτικής Αρχής, η οποία, αν και ξεκίνησε τον διαχειριστικό έλεγχο, ουσιαστικά “φιμώνει” τα όποια αποτελέσματά του, επιλέγοντας μια αυθαίρετη πολιτική ερμηνεία και όχι την αξιολόγηση από τις ελεγκτικές αρχές.

Μαζί με το διαχειριστικό έλεγχο προωθούμε στις ελεγκτικές αρχές και ορισμένες άλλες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες ενέχουν στοιχεία ακυρότητας για διάφορους λόγους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet