Μπάσκετ Παίδων: Αναβολή στέψης… ΑΣΕΔ
Αθλητισμός

Μπάσκετ Παίδων: Αναβολή στέψης… ΑΣΕΔ

Η Παιδική ομάδα Μπάσκετ του ΑΣΕ Δούκα έχασε χθες βράδυ (4/4) την πρώτη της ευκαιρία να κατακτήσει τον τίτλο της Πρωταθλήτριας ΕΣΚΑ, γνωρίζοντας την ήττα από την Ακαδημία Αθηνών με σκορ 58-67 μέσα στο κατάμεστο Δαΐς.

Έτσι, η αντίπαλη ομάδα μείωσε το σκορ νικών σε 2-1, μεταφέροντας στην έδρα της τη σειρά των τελικών με τον τίτλο να κρίνεται στις τρεις νίκες.

Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή ήττα των “μπλε” (η πρώτη σημειώθηκε στις 22/09/2015 από τον Παναθηναϊκό με σκορ 73-70), “οι οποίοι φάνηκαν πολύ νευρικοί και αγχωμένοι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς”, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου.

Αντίθετα, η ομάδα της Ακαδημίας Αθηνών μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, προηγήθηκε με 0-9 και 2-11 στα μέσα της πρώτης περιόδου, διατηρώντας από εκει και πέρα ένα σταθερό προβάδισμα 5-11 πόντων μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Η πρώτη περίοδος έληξε με σκορ 15-23, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν τα πατήματά τους σε άμυνα και επίθεση.

Στη συνέχεια, οι αθλητές του Τάκη Μπακογεώργου έδειξαν τα πρώτα σημάδια αντίδρασης. Με “αιχμή του δόρατος” τον Νίκο Ρογκαβόπουλο (21π. με 1 τρίπ.) και κάποια μακρινά σουτ του Σακελλαρίου (15π. με 4 τρίπ.) ο ΑΣΕΔ μείωσε με τη λήξη του ημιχρόνου στους 5 πόντους (33-38).

Ωστόσο, η ανατροπή δεν έγινε ποτέ… Οι αθλητές του Κώστα Παταβούκα κατάφεραν να ελέγξουν την μάχη των rebounds, βρήκαν καλές συνεργασίες στην επίθεση και έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τους Προίσκο (23π. με 2 τρίπ.) και Αρσενόπουλο (17π. με 3 τρίπ.), ξέφυγαν εκ νέου στο σκορ με διψήφιες διαφορές.

Πολλές φορές ο Ρογκαβόπουλος έμοιαζε να παλεύει μόνος του, οι γηπεδούχοι δεν έιχαν καθαρό μυαλό στην επίθεση, δεν είχαν καλές τοποθετήσεις στην άμυνα και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν. Στο 30′ το σκορ διαμορφώθηκε σε 45-56 και παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Δούκα μείωσε εκ νέου στους 6 πόντους, κάποια λάθη επανέφεραν τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας για τους φιλοξενούμενους.

Τελικό σκορ ΑΣΕΔ – Ακαδημία Αθηνών 58-67, με το “ραντεβού” των δύο φιναλίστ να ανανεώνεται για την Πέμπτη 7/4 και ώρα 20:00, στο κλ. γυμναστήριο της Ελληνογερμανικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet