Ένα ακόμη διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στον Δήμο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ένα ακόμη διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στον Δήμο Αμαρουσίου

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.

22η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου ΑμαρουσίουΗ 22η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) κατά τις ημέρες και ώρες:

  • Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, από τις 9:00 έως τις 13:30.
  • Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, από τις 14:00 έως τις 19:30.

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ», το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας, όπως τονίζει ο Δήμος, την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, πρόεδρος  της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης απευθύνει κάλεσμα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών για συμμετοχή στην 22η εθελοντική αιμοδοσία, σημειώνοντας:

«Η αιμοδοσία είναι μία ύψιστη πράξη προσφοράς κι αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος. Προσφέροντας δέκα λεπτά από τον χρόνο μας, σε μία ανώδυνη διαδικασία προσφέρουμε την ελπίδα να σωθεί μια ζωή, διότι το αίμα ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται. Η συμμετοχή σας είναι σημαντική και σε αυτή την προσπάθειά μας για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος».

Ο Δήμος Αμαρουσίου παρακαλεί τους εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο δημαρχείο να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και να γνωρίζουν τον αριθμό ΑΜΚΑ τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet