Πλήθος θεατών στην παράσταση «Η Φάρμα των ζώων»
Πολιτισμός

Πλήθος θεατών στην παράσταση «Η Φάρμα των ζώων»

Με την αξεπέραστη πολιτική αλληγορία του Τζωρτζ Όργουελ «Η Φάρμα των ζώων» σε σκηνοθεσία του Αντώνη Περπινιά, η θεατρική ομάδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου 2016, στο θέατρο του Αμαλίειου, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016.

Το πλήθος των θεατών είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τη μεταφορά επί σκηνής ενός εξαιρετικού λογοτεχνικού κειμένου, που δεν στοχεύει μόνο στην ψυχαγωγία, αλλά και στο να μεταφέρει διαχρονικά μηνύματα.

Πρόκειται για μια σπουδή πάνω στην εξουσία και την απληστία, μία πολιτική αλληγορία που μέσα από τη σκωπτική διάθεση και την κριτική ματιά, ο συγγραφέας στηλιτεύει τον ολοκληρωτισμό, την παράλογη εξουσία που επιβάλλεται μέσα από τον καταναγκασμό και την καταστολή.

Την παράσταση παρακολούθησε μαζί με το κοινό ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, που στον σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη θερμά τη θεατρική ομάδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και τον σκηνοθέτη Αντώνη Περπινιά για τη σημαντική συμβολή τους στην προαγωγή του πολιτισμού στο Μαρούσι. «Είμαστε στο πλευρό σας και στηρίζουμε την αξιόλογη προσπάθειά σας, ώστε να συνεχίσετε να προσφέρετε στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, αλλά και να ταξιδεύετε τις σπουδαίες παραστάσεις σας και σε άλλες πόλεις, προσφέροντας ψυχαγωγία στους πολίτες», σημείωσε ο δήμαρχος.

Την παράσταση παρακολούθησαν επίσης ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νικόλαος Πέππας και ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κόνιαρης.

Λίγα λόγια για το έργο

Σε μία φάρμα, τα ζώα εξεγείρονται ενάντια στην καταπιεστική εξουσία του ανθρώπου – αφέντη τους, τον ανατρέπουν και αναλαμβάνουν αυτά την αρχηγία. Η επανάστασή τους ξεκινά σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας για τη νέα τάξη πραγμάτων που προοιωνίζει ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους αδικημένους.  Σύντομα όμως η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι ελπίδες τους αποδεικνύονται φρούδες, καθώς η νέα ηγεσία έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, αν όχι χειρότερα από την προηγούμενη. Πώς μέσα από τους κόλπους των καταπιεσμένων αναδύονται νέοι ακόμη πιο αυταρχικοί δυνάστες; Πώς το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet