Ενυπόγραφα

Δήμος και Δημότες στην Πεντέλη οφείλουν να «βάλουν πλάτη» στο προσφυγικό- μεταναστευτικό

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, όπου συζητείτο το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Δήμο Πεντέλης, δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Ήταν σαφές δείγμα ότι η τοπική κοινωνία αρχίζει να διχάζεται και δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο στην παρούσα φάση από το να αφήσουμε να δημιουργηθούν και να εδραιωθούν δύο αντιμαχόμενα «στρατόπεδα», όταν αυτό που προέχει είναι η ενότητα και η ομόνοια.

Το πρόβλημα που έχει προκύψει ξεπερνά τα όρια και τις αρμοδιότητες της διοίκησης του Δήμου και βάζει τον καθένα από εμάς απέναντι στις δικές του ευθύνες. Όσοι επηρεάζουν, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, την κοινή γνώμη, θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να κρατήσουν την τοπική κοινωνία όρθια και ενωμένη.

Όλοι μαζί θα πρέπει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να απομονωθούν ακραίες φωνές και συμπεριφορές, που το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

Πρώτοι απ’ όλους οι δημοτικοί σύμβουλοι οφείλουν να αφήσουν στην άκρη τις μικροπολιτικές και τους τακτικισμούς και ομόφωνα, από κοινού με τη διοίκηση, να ορίσουν τους τόπους, τους τρόπους και τους όρους για τη φιλοξενία των παραπάνω συνανθρώπων μας. Το ότι θα έρθουν στον Δήμο πρόσφυγες και μετανάστες θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο και η πεισματική άρνησή του δεν προσφέρει σε τίποτε. Απεναντίας, αυτό που περιμένουν οι δημότες από εκείνους που έστειλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι να προτείνουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις διαχείρισης του ζητήματος.

Από κοντά, η τοπική Εκκλησία, τα σχολεία, οι αθλητικοί σύλλογοι, όσοι έρχονται σε επαφές με τον κόσμο και ιδιαίτερα τη νεολαία, θα πρέπει να περάσουν το μήνυμα ότι κάθε κοινωνικό σύνολο θα πρέπει να επωμισθεί αναλογικά το βάρος της διαχείρισης μιας κρίσης. Η αντίληψη «μακριά από την πόρτα μας, και όπου να ΄ναι» δεν συνάδει με τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό που πάντα χαρακτήριζε την Ελλάδα.

Όλοι μαζί θα πρέπει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να απομονωθούν ακραίες φωνές και συμπεριφορές, που το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Απαιτείται νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και, κυρίως, συναίσθηση του ότι είμαστε όλοι μας υπεύθυνοι απέναντι στον τόπο μας (το κάθε τόπο μας) και, άρα, στις κρίσιμες περιόδους οφείλουμε να βάλουμε πλάτη…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet