Ενυπόγραφα

Η Αττική στις φλόγες, η ετοιμότητα στις… ελληνικές καλένδες

Θα μπορούσαμε να αφήσουμε στον «αέρα» το αμέσως προηγούμενο άρθρο μας, αλλάζοντας απλώς τον τίτλο, γράφοντας: Η Αττική (και όχι μόνο) στις φλόγες. Εξάλλου, στο συγκεκριμένο άρθρο αναφερόμαστε στο ότι δεν διδαχθήκαμε τίποτε από την τραγωδία στο Μάτι.

Η φωτιά που ξεκίνησε την Τρίτη 3/8 από τη Βαρυμπόμπη και πλέον επεκτάθηκε σε όλη τη Βόρεια Αττική, δείχνει ανεξέλεγκτη την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Ευτυχώς, χωρίς θύματα προς το παρόν (ίσως, το μόνο «μάθημα» από το Μάτι, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, είναι ότι πλέον σπεύδουμε εγκαίρως να εκκενώσουμε τις περιοχές που απειλούνται από τις φλόγες).

Η Αυτοδιοίκηση, με τις όποιες ελλείψεις της, βρέθηκε πάλι παρούσα και συνέβαλε ουσιαστικά και αποτελεσματικά στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης.

Μόλις σβήσουν και οι τελευταίες εστίες, θα ξεκινήσει η συνήθης «φαγωμάρα» για τις ευθύνες, τις παραλείψεις, του τι μπορούσε να γίνει για να αποφύγουμε την καταστροφή. Και μετά, θα κλείσουν οι κάμερες και θα συνεχίσουμε τα μπάνια μας.

Ας επιμείνουμε να βλέπουμε τα θετικά. Η Αυτοδιοίκηση, με τις όποιες ελλείψεις της, βρέθηκε πάλι παρούσα και συνέβαλε ουσιαστικά και αποτελεσματικά στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης. Μήπως να το ξαναδεί η Πολιτεία και να της δώσει περισσότερους πόρους -ανθρώπινους και οικονομικούς- ώστε να κινείται γρηγορότερα στο μέλλον; Λέμε τώρα…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet