Ενυπόγραφα

Οι στιγμές απαιτούν ψυχραιμία, νηφαλιότητα, ενότητα

Ψυχραιμία, νηφαλιότητα, ενότητα. Τρεις λέξεις που πρέπει να επαναλαμβάνουμε όλοι στους εαυτούς μας τούτες τις  κρίσιμες ώρες που περνά ο τόπος. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, με τα όσα επικίνδυνα διαδραματίζονται στα σύνορα του Έβρου, επιβάλλουν κινήσεις προσεκτικά σχεδιασμένες και με ρεαλιστική προοπτική.

Δεν είναι ώρα ούτε για να επισημάνουμε τα -δυστυχώς πολλά- λάθη που διαπράχθηκαν τα τελευταία χρόνια, ούτε για να ολισθήσουμε στην υιοθέτηση ακραίων θέσεων, όπως αυτές εκφράζονται από εκείνους που επιμένουν να βλέπουν το… δένδρο.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να δει και -ακόμη περισσότερο- να αντιληφθεί μερικά μόνο «κομμάτια» από το δύσκολο αυτό «παζλ».

Ναι, έχουν δίκιο οι νησιώτες μας που διαμαρτύρονται ότι αφέθηκαν μόνοι τους να σηκώσουν το βαρύ φορτίο των προσφυγικών – μεταναστευτικών ρευμάτων. Ναι, έχουν δίκιο όσοι ανησυχούν με την απαράδεκτη προσπάθεια διάσχισης των συνόρων μας με το «έτσι θέλω» από ομάδες προσφύγων και μεταναστών που «σπρώχνονται» στην ελληνική μεθόριο από την Τουρκία. Όμως, εν θερμώ αποφάσεις και υστερικές κραυγές όχι μόνο δεν δίνουν λύσεις, αλλά δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο το έργο όσων είναι επιφορτισμένοι με τον χειρισμό της όλης κατάστασης.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να δει και -ακόμη περισσότερο- να αντιληφθεί μερικά μόνο «κομμάτια» από το δύσκολο αυτό «παζλ». Τη συνολική εικόνα ελάχιστοι έχουν τη δυνατότητα να την κατέχουν. Ας κρατήσουμε τις επιφυλάξεις και τις αγωνίες μας και ας εμπιστευθούμε τον χειρισμό της κατάστασης σε εκείνους τους οποίους επιφορτίσαμε γι’ αυτό με την πρόσφατη εκλογική εντολή μας.

Το να διχασθούμε μεταξύ μας, «βαφτίζοντας» ως εχθρούς όσους διατυπώνουν διαφορετικές απόψεις από εμάς, μόνο νέες συμφορές μπορεί να φέρει στην παρούσα συγκυρία.

Ψυχραιμία, λοιπόν, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τους καπνούς που καίνε ακόμη στον Έβρο…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet