«Προφάσεις εν αμαρτίαις» με την υπόθεση μιας απαλλοτρίωσης στη Νέα Ιωνία
Φωτογραφία: Δήμος Νέας Ιωνίας
Ενυπόγραφα

«Προφάσεις εν αμαρτίαις» με την υπόθεση μιας απαλλοτρίωσης στη Νέα Ιωνία

Το πολύχρονο «σίριαλ» της απαλλοτρίωσης του χώρου της πρώην ΕΡΙΟΤΕΚ στον Περισσό, ο οποίος έχει δεσμευτεί για την κατασκευή σχολείων, δεν έχει τελειωμό στον Δήμο Νέας Ιωνίας. Οι αριστερές παρατάξεις κατηγορούν διαχρονικά τις δημοτικές αρχές ότι δεν είχαν ποτέ ως σκοπό την απαλλοτρίωση του χώρου, κρυπτόμενες πίσω από τις χρόνιες αντιδικίες με τους ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης έκτασης, οι οποίοι και επιδιώκουν να άρουν τη δέσμευση του χώρου. Μάλιστα, πρόσφατη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (19/10/2023) κάνει αποδεκτό το σχετικό αίτημα των ιδιοκτητών.

Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο εκτάκτως (2/11), όπου και αποφασίστηκε η ενίσχυση της νομικής εκπροσώπησης του Δήμου και η παρουσία αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την ενημέρωσή του, αλλά και την άσκηση πίεσης για την εξέλιξη της υπόθεσης. Μάλιστα, οι Παναγιώτης Μανούρης (εκλεγμένος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη) και Χρήστος Κανλής (επικεφαλής παράταξης Ενότητα για τη Νέα Ιωνία), με κοινή ανακοίνωσή τους, κάλεσαν τη δήμαρχο Δέσποινα Θωμαΐδου να επισπεύσει τις διαδικασίες που αποφάσισε το Δ.Σ. για να επιτευχθεί η απαλλοτρίωση του χώρου.

Κρίσιμες απουσίες

Μέχρι εδώ καλά. Όμως, μία ανακοίνωση του Δήμου, με ημερομηνία 11/11, έρχεται να περιπλέξει το πράγμα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, η δήμαρχος κανόνισε συνάντηση με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση την Παρασκευή 10/11 και μάλιστα ο γενικός γραμματέας του φορέα Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος ήρθε ο ίδιος στον Δήμο και παρέστη στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο εκεί, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Δήμου, από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης -οι οποίες εκλήθησαν όλες με ηλεκτρονικό μήνυμα- παραβρέθηκαν μόνο ο κ. Κ. Κατιμερτζόγλου, επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Β. Χριστοδούλου. Μετά από αυτό, η δημοτική αρχή κατηγορεί τους κ.κ. Μανούρη και Κανλή για εμπαιγμό, αλλά και για κινήσεις εντυπωσιασμού, την ώρα που -όπως τονίζει- δεν θέλουν να προχωρήσει η απαλλοτρίωση του χώρου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Νέας Ιωνίας για τη συνάντηση με τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Χαμένοι στην… επικοινωνία

Από την πλευρά του, ο κ. Μανούρης, με ανάρτηση στον λογαριασμό της παράταξής του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καταγγέλλει τη δήμαρχο ότι «προκλητικά και αυθαίρετα» δεν εκτέλεσε την απόφαση του Δ.Σ., ενώ «δεν συντόνισε την παράσταση διαμαρτυρίας των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής». Αντιθέτως, κανόνισε ραντεβού με τον γενικό γραμματέα, χωρίς να ειδοποιήσει τηλεφωνικώς τους επικεφαλής, περιοριζόμενη να στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στα προσωπικά μέιλ των επικεφαλής, οι οποίοι και δεν κατάφεραν να ενημερωθούν εγκαίρως και να εμφανιστούν στη συνάντηση, πάντα σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Μανούρη.

Δεν ξέρουμε πραγματικά πόσο δύσκολο είναι να… βρεθούν δημοτική αρχή και δημοτικές παρατάξεις και να επιλύσουν ένα μείζονος σημασίας ζήτημα που ταλαιπωρεί τον Δήμο τους για σχεδόν τρεις δεκαετίες, αλλά όλα αυτά τα «παιχνιδάκια» μόνο άσχημη αίσθηση αφήνουν στους πολίτες, καθώς μοιάζουν περισσότερο με «προφάσεις εν αμαρτίαις».

Σε κάθε περίπτωση, «κοντός ψαλμός αλληλούια». Από 1ης Ιανουαρίου ο κ. Π. Μανούρης θα είναι ο νέος δήμαρχος της πόλης, οπότε θα έχει «και το μαχαίρι και το καρπούζι»…

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet