Τεστ ετοιμότητας, επέτειοι στα λόγια και αναμονή για τους νέους δημάρχους στα Βόρεια της Αττικής
Φωτογραφία: freepik.com
Ενυπόγραφα

Τεστ ετοιμότητας, επέτειοι στα λόγια και αναμονή για τους νέους δημάρχους στα Βόρεια της Αττικής

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τεστάρει την ετοιμότητα των αιρετών, η Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ τιμάται με δελτία Τύπου, ενώ κάποιοι δήμαρχοι του Βόρειου Τομέα περιμένουν πια να παραδώσουν τη σκυτάλη…

Συσκέψεις και αυτοψίες πριν… σφίξουν τα κρύα

Γράφαμε σε προηγούμενο σχόλιο για τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τους αιρετούς πρώτου και δεύτερου βαθμού αναφορικά με τις μέριμνες που λαμβάνουν ενόψει πιθανών πλημμυρικών φαινομένων. Τελικώς, μετά το μαστίγιο ήρθε και το καρότο. Ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας, μετά την πρόσφατη νεροποντή στην Αττική, έκανε αυτοψία στο ρέμα του Χαλανδρίου και είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον καθαρισμό του από την Περιφέρεια Αττικής.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι οι αυτοψίες θα συνεχιστούν, ενώ από Δευτέρα αρχίζουν και οι συσκέψεις με περιφέρειες και δήμους -αρχής γενομένης από τα Βόρεια της Αττικής- για να καταγραφεί ο βαθμός ετοιμότητάς τους απέναντι σε πιθανές χιονοπτώσεις.

Από συσκέψεις και αυτοψίες πάμε καλά. Ελπίζουμε, αν και όταν εκδηλωθούν τα όποια φυσικά φαινόμενα, να αποδειχθούμε εξίσου αποτελεσματικοί και στο πεδίο.

Με ευχές δεν λύνονται τα προβλήματα των ΑμεΑ

Με ανακοινώσεις και ευχολόγια έσπευσαν οι δημοτικές αρχές και στον Βόρειο Τομέα Αθηνών να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου. Ίσως να ήταν καλύτερο, με αφορμή την επέτειο, να προβούν και σε έναν δημόσιο απολογισμό για τα όσα έπραξαν στη διάρκεια της παρούσας δημοτικής περιόδου που βαίνει στο τέλος της προκειμένου να κάνουν τις πόλεις τους φιλικές προς τα ΑμεΑ. Για παράδειγμα, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τα ποσά που δαπάνησαν σε αντίστοιχες υποδομές για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των συγκεκριμένων συνανθρώπων μας, αλλά και τη μέριμνά τους για τα μεγάλα ελλείμματα που σημειώνονται σε επίπεδο ειδικής αγωγής (ακόμη περιμένουμε το νέο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο στην περιοχή).

Βέβαια, για να μην αδικούμε και τους αιρετούς, το πρόβλημα με την αντιμετώπιση των ΑμεΑ είναι γενικότερο και εκτός από τις κάθε είδους αρχές έχει να κάνει και με τη δική μας νοοτροπία ως πολιτών. Οι δεκάδες καθημερινές παραβάσεις με τις καταλήψεις ραμπών από τα Ι.Χ. αυτοκίνητά μας είναι μόνο ένα παράδειγμα της αδιαφορία μας απέναντι στους συνανθρώπους μας με αναπηρία.  

Άντε να γίνει η αλλαγή φρουράς στους δήμους

Και μιας και μιλάμε για δημοτικές αρχές, ξεκινούν και οι ορκωμοσίες των εκλεγμένων διοικήσεων, οι οποίες προετοιμάζονται για να πάρουν τα κλειδιά των δήμων από την 1η Ιανουαρίου 2024. Άντε, για να τελειώσει κι αυτή η άχαρη περίοδος που ξεκίνησε από τα μέσα Οκτωβρίου, με την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ειδικά στους Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών όπου είχαμε αλλαγές φρουράς τα πράγματα σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ατονήσει σε μεγάλο βαθμό. Αν μάλιστα δεν διανύαμε εορταστική περίοδο, με τις πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις να είναι στο φόρτε τους, μάλλον κάποιοι θα είχαν κλειδώσει το μαγαζί…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet