Επιτυχία και για την 3η Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης του ΣΠΑΠ στο Πεντελικό
Κοινωνία

Επιτυχία και για την 3η Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης του ΣΠΑΠ στο Πεντελικό

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πολλών σχολείων, ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και στο Περιβάλλον πραγματοποίησε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 την 3η κατά σειρά Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης (1η Μαθητική Αναδάσωση) για τη νέα φυτευτική περίοδο 2023-2024, στην καμένη περιοχή Βορειανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους, είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν εκατοντάδες δένδρα, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο. Τα δέντρα που φυτεύτηκαν είναι χαρουπιές, βελανιδιές, κουτσουπιές, πικροδάφνες και πουρνάρια, τα οποία είναι βραδύκαυστα και κατάλληλα για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Την δράση συντόνισε ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος και συμμετείχαν τα εκπαιδευτήρια Ν. Ζαγοριανάκου, το 9ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου και το Ειδικό Σχολείο Παμμακαρίστου.

Ο Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά: «Βρισκόμαστε και πάλι εδώ στην ευρύτερη περιοχή Βορειανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, συνεχίζοντας την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2022, με την 3η δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης και 1η Μαθητική Αναδάσωση για τη νέα φυτευτική περίοδο 2023 – 2024, με σκοπό να αποκαταστήσουμε, να ξαναπρασινίσουμε και να δώσουμε και πάλι ζωή στην περιοχή αυτή που κάηκε από την πυρκαγιά της 19ης Ιουλίου 2022, με τη φύτευση βελανιδιών, κουτσουπιών, πικροδαφνών, πουρναριών και χαρουπιών, τα οποία είναι κατάλληλα για την περιοχή αυτή και το πιο σημαντικό, διότι είναι πολύ πιο βραδύκαυστα δένδρα.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί στη σημερινή αυτή δράση συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές σχολείων, εθελοντές και εργαζόμενοι του ΣΠΑΠ, οι οποίοι με ενθουσιασμό αγκάλιασαν την 3η αυτή δράση εθελοντικής αναδάσωσης που πραγματοποιήσαμε σήμερα σε συνεργασία με το “Όλοι Μαζί Μπορούμε” και στο Περιβάλλον.

Ο ενθουσιασμός, η θέληση, η απίστευτη όρεξη και η χαρά που ήταν αποτυπωμένη στα πρόσωπα των παιδιών μας, για να βοηθήσουν και για να ξαναδώσουν ζωή στο Πεντελικό μας, μας γεμίζει με δύναμη και μεγάλη ικανοποίηση, που οι μαθητές και οι καθηγητές των σχολείων κατανοούν τη σημαντικότητα της εθελοντικής προσφοράς και με μεγάλη θέληση βοηθούν στην αποκατάσταση του μαύρου τοπίου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κ. Γιάννη Σπανολιό, το “Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον” και όλα τα στελέχη του ΣΚΑΙ για την πολύτιμη βοήθεια και την στήριξή τους, εδώ και δεκαετίες στην προσπάθεια να ξαναπρασινίσουμε το Πεντελικό μας! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Κωνσταντίνο Ζαγοριανάκο και τον κ. Δανιήλ Τζάφο για την πολύτιμη βοήθεια και την εκπληκτική συνεργασία.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω από καρδιάς, τους μαθητές και τους καθηγητές των εκπαιδευτηρίων Ν. Ζαγοριανάκου, του 9ου Γυμνάσιου Αιγάλεω, των εκπαιδευτήριων Αυγουλέα – Λιναρδάτου και του Ειδικού Σχολείου Παμμακαρίστου που συμμετείχαν στην σημερινή αναδάσωση, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί, προκειμένου να ξαναζωντανέψουμε την καμένη περιοχή».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet