Στη συνεδρίαση του ΠΕΣΟΠΠ της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής ο Βλάσσης Σιώμος
ΣΠΑΠ-ΡΟΗ

Στη συνεδρίαση του ΠΕΣΟΠΠ της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής ο Βλάσσης Σιώμος

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, εν όψει της επερχόμενης επικίνδυνης αντιπυρικής περιόδου 2024, συμμετείχε ο Βλάσσης Σιώμος, πρόεδρος του ΣΠΑΠ, πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης της ΚΕΔΕ, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης.

Στη συνεδρίαση, που διεξήχθη υπό την αντιπεριφερειάρχη Αττικής Βασιλική Καβαλάρη, παρόντες ήταν ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, η δήμαρχος Διονύσου Κατερίνα Μαϊχόσογλου, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Ευάγγελος Κυπαρίσσης, ο αντιδήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΠ Πέτρος Πουλάκης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, οι δασάρχες Πάρνηθας, Πεντέλης και Καπανδριτίου, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΑΔΜΗΕ καθώς και εκπρόσωποι εθελοντών και φορέων.

Στη συνεδρίαση έγινε απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2023-2024. Κατόπιν εξετάστηκαν θέματα σχετικά με τις δράσεις προετοιμασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από πιθανή εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών ενόψει της έναρξης της φετινής δύσκολης αντιπυρικής περιόδου 2024 και θέματα σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε Εθνικούς Δρυμούς, Δάση και Ευπαθείς Περιοχές κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2024.

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση, ενημέρωση και λήψη αποφάσεων σχετικά με τον καλύτερο συντονισμό των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων σχετικά με λήψη μέτρων για την πυροπροστασία και την πυρασφάλεια.

Ο Βλάσσης Σιώμος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανέφερε: «Όσον αφορά την αντιμετώπιση των πιθανών επικίνδυνων περιστατικών κατά τη φετινή δύσκολη αντιπυρική περίοδο 2024, τον σημαντικότερο ρόλο έχει ο σωστός σχεδιασμός και ο συντονισμός σε ό,τι αφορά τα ζητήματα πολιτικής προστασίας. Η καλή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία και στην αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης των περιστατικών πυρκαγιάς που πιθανόν προκύψουν.

Ο ΣΠΑΠ όπως και κάθε χρόνο βρίσκεται σε διαρκή, απόλυτη και αγαστή συνεργασία με τους δήμους – μέλη του, με την Πυροσβεστική, το δασαρχείο και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό. Ο ΣΠΑΠ δεν επαναπαύεται και βρίσκεται συνέχεια σε ετοιμότητα, με πρόγραμμα και έγκαιρο σχεδιασμό, με στόχο να τους συνδράμει σε κάθε ανάγκη που πιθανόν προκύψει, με πληθώρα προληπτικών δράσεων πυροπροστασίας, με προσλήψεις συμβασιούχων εργαζομένων, με τις προβλεπόμενες συμβάσεις πυροπροστασίας αλλά και δράσεις που υλοποιούνται με τα ιδιόκτητα μηχανήματα έργου του ΣΠΑΠ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet