Συνεχίζεται η διαμάχη για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος στον Δήμο Βριλησσίων
Κοινωνία

Συνεχίζεται η διαμάχη για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος στον Δήμο Βριλησσίων

Συνεχίζεται η διαμάχη για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος στον Δήμο Βριλησσίων.

Μετά την παρέμβαση της προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου, Βούλας Αρσένη-Λάμπρου, σχετικά με τις αντιρρήσεις που έχουν προκύψει, στο ζήτημα επανέρχεται με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Δράση για μια Άλλη Πόλη. Συγκεκριμένα, η παράταξη κάνει λόγο για «προβληματική λειτουργία» του ΟΚΠΑ Δήμου Βριλησσίων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Το ζήτημα της Τράπεζας Αίματος αποκαλύπτει την προβληματική λειτουργία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης

Η πρόεδρος του ΟΚΠΑ ασφαλώς γνωρίζει ότι όποιος χρησιμοποιεί στις επιστολές του το λογότυπο «Ελληνική Δημοκρατία, Νομός Αττικής – ΝΠΔΔ «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων», αναφέρεται σε αποφάσεις που δεσμεύουν τον φορέα που εκπροσωπεί.

Το «τυπικό»(;) πρόβλημα εδώ είναι ότι η ίδια δεν έχει ακόμη συγκαλέσει, ως όφειλε, Διοικητικό Συμβούλιο στον αρμόδιο Οργανισμό για να εγκρίνει (τουλάχιστον εκ των υστέρων), όχι μόνο την «απάντησή» της, αλλά και την αρχική απόφαση ίδρυσης Τράπεζας Αίματος, την οποία επίσης έχει παραλείψει να εισηγηθεί στο συλλογικό όργανο του οποίου προΐσταται.

Εφόσον λοιπόν και εάν αυτό συμβεί, η κα πρόεδρος θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΚΠΑ για όλα αυτά που δείχνει να μην θέλει να αντιληφθεί. Ότι δηλαδή ένας Δήμος δεν έχει καμιά δουλειά να ιδρύει ούτε Τράπεζες Αίματος, ούτε πολιτιστικούς συλλόγους, ούτε άλλους φορείς, στον βαθμό μάλιστα που αυτοί υπάρχουν και λειτουργούν, πράγμα που αντίθετα μπορούν να κάνουν οι «εθνικοτοπικοί σύλλογοι» τους οποίους η ίδια επικαλείται.

Διότι «Δήμος» δεν είναι ο μηχανισμός της διοίκησης, αλλά η τοπική κοινωνία, όπως κι αν αυτή εκφράζεται, όποιες συλλογικότητες κι αν «παράγει», είτε αυτές μας αρέσουν, είτε όχι. Συνεπώς αρμοδιότητα του ΟΚΠΑ είναι να «ακούει», να ενισχύει, έστω να εποπτεύει, αλλά να στηρίζει τις εθελοντικές δράσεις των δημοτών, τις πρωτοβουλίες τους, αντί να τις ανταγωνίζεται, να τις δυσφημεί ή να επιχειρεί να τις «καπελώσει».

Όσο για την επιχειρηματολογία περί «μονοπωλιακού καθεστώτος», «απουσίας άμιλλας», «άρνησης εντατικοποίησης δραστηριοτήτων…», «δημιουργίας κλειστού κυκλώματος διαδικασιών» κ.λπ., απλώς μεταφέρει τη νεοφιλελεύθερη προσέγγιση για τις «αγορές», στις εθελοντικές / ανθρώπινες δραστηριότητες, πράγμα που εκτός του ότι μαρτυρά σύγχυση, προκαλεί και ανησυχία για το κατά πόσο η διοίκηση του ΟΚΠΑ είναι σε θέση να αντιληφθεί τη ζημιά που έχει ήδη προκαλέσει.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet