Ενότητα: Το Μαρούσι να πει μαζικά όχι στη ΣΜΠΕ «νομιμοποίησης» του Mall
Ποιότητα Ζωής

Ενότητα: Το Μαρούσι να πει μαζικά όχι στη ΣΜΠΕ «νομιμοποίησης» του Mall

Κάλεσμα στους πολίτες του Αμαρουσίου να παραστούν σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, όπου θα συζητηθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για τον ΕΧΣ (Ειδικός Χωρικός Σχεδιασμός) της περιοχής του πρώην Ολυμπιακού Χωριού Τύπου, απευθύνει η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου καλεί το Μαρούσι να «πει μαζικά όχι στη ΣΜΠΕ για τη “νομιμοποίηση” του Mall».

«Έχουμε εκφράσει», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη, «ξεκάθαρα την αντίθεσή μας στη συγκεκριμένη ΣΜΠΕ, την οποία για πολλούς λόγους θεωρούμε απαράδεκτη. Ο κυριότερος είναι πώς θέλουμε πάση θυσία να αποφευχθεί το ενδεχόμενο “νομιμοποίησης” του ακίνητου του “The Mall Athens”, του οποίου η ανέγερση έχει οριστικά κριθεί παράνομη και αντισυνταγματική με απόφαση του ΣτΕ (376/2014). Η ΣΜΠΕ, η οποία συντάχθηκε από την ιδιοκτήτρια του ακινήτου, Lamda Development, δεν έλαβε υπόψη της τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από το ΥΠΕΝ για τις συγκεκριμένες μελέτες. Θεωρούμε πως η επιστημονική της αξία είναι μηδαμινή και η απόρριψη της αυτονόητη».

Η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι καλεί όλο το Μαρούσι καλείται να δώσει το «παρών» στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υποδομών, στην οδό Αναπαύσεως στον Χολαργό, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, στις 15:30, για, όπως σημειώνει, «να απαιτήσουμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο τη σαφή απόρριψη της ΣΜΠΕ για τη “νομιμοποίηση” του “The Mall Athens”».

Όπως τονίζει: «Οι πολίτες του Αμαρουσίου πρέπει να δείξουν την πλήρη αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη “νομιμοποίηση” ενός αυθαίρετου ακινήτου το οποίο μέχρι σήμερα, στα 11 χρόνια λειτουργίας του δεν έχει προσφέρει κανένα όφελος στην πόλη μας. Αντίθετα έχει επιβαρύνει σημαντικά τις όμορες περιοχές (Ψαλίδι, Άγιος Θωμάς, Εργατικές Πολυκατοικίες)».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet