Δύναμη Προοπτικής: Επί προηγούμενης διοίκησης η αναβάθμιση του αρδευτικού συστήματος
Κοινωνία

Δύναμη Προοπτικής: Επί προηγούμενης διοίκησης η αναβάθμιση του αρδευτικού συστήματος

Παρέμβαση για το αρδευτικό – ποτιστικό σύστημα των χώρων πρασίνου στη Νέα Ιωνία κάνει η δημοτική παράταξη Δύναμη Προοπτικής, με επικεφαλής την τέως δήμαρχο Δέσποινα Θωμαΐδου, με αφορμή πρόσφατες αναφορές της σημερινής δημοτικής αρχής στη λειτουργία και τη σημασία του έργου για την εξοικονόμηση νερού.

Όπως τονίζεται από την παράταξη το συγκεκριμένο αρδευτικό σύστημα δεν αποτελεί νέα παρέμβαση, αλλά έργο που σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και υλοποιήθηκε κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, με συνολικό προϋπολογισμό 573.000 ευρώ, όταν δήμαρχος Νέας Ιωνίας ήταν η κ. Θωμαΐδου.

Σύμφωνα με τη Δύναμη Προοπτικής ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού συστήματος εντάχθηκε στον τότε δημοτικό προγραμματισμό με στόχο την καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων, τη μείωση της σπατάλης νερού και τη συνολική αναβάθμιση της εικόνας του αστικού πρασίνου της πόλης.

Στελέχη της παράταξης επισημαίνουν ότι η αναφορά στο έργο χωρίς σαφή χρονικό προσδιορισμό μπορεί να δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις στους πολίτες, καθώς πρόκειται για υποδομή που είχε παραδοθεί και τεθεί σε λειτουργία πριν την αλλαγή διοίκησης στον Δήμο.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν πως η αποτύπωση της πραγματικής πορείας των έργων είναι ζήτημα διαφάνειας και ιστορικής ακρίβειας και όχι πολιτικής αντιπαράθεσης, ώστε οι δημότες να γνωρίζουν ποιος σχεδίασε και υλοποίησε κρίσιμες παρεμβάσεις για τη Νέα Ιωνία.

Τέλος, τονίζεται ότι η συνέχιση και συντήρηση των έργων αποτελεί ευθύνη κάθε νέας δημοτικής αρχής, ωστόσο η απόδοση τους στους πραγματικούς δημιουργούς τους συνιστά βασικό στοιχείο θεσμικής συνέπειας.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet