Η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου – Χολαργού για τους «υπερασπιστές του Αρχιπελάγους»
Κοινωνία

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου – Χολαργού για τους «υπερασπιστές του Αρχιπελάγους»

Με αφορμή τη συμπλήρωση 22 χρόνων από το νύχτα του επεισοδίου στα Ίμια, που στοίχισε τη ζωή τριών Ελλήνων αξιωματικών, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου – Χολαργού, με επικεφαλής της Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα, προτείνει τη δημιουργία «δεξαμενής σκέψης» στον Δήμο, που θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις ενός τομέα στρατηγικών μελετών.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

Συμπληρώνονται 22 χρόνια από τη νύχτα που πέταξαν από τον Ουρανό των Ιμίων στον Ουρανό των Αγγέλων οι τρεις ήρωες του Πολεμικού μας Ναυτικού. Ο συμπολίτης μας υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο σημαιοφόρος Έκτωρ Γιαλοψός.

Στις 5.30 το πρωί της 31ης Ιανουαρίου 1996, εκτελώντας το ύψιστο χρέος προς την Πατρίδα, αναμετρήθηκαν με την ιστορία, στην προσπάθειά τους να υπερασπισθούν τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και τα εθνικά συμφέροντά μας. Ο αριθμός των υπερασπιστών του Αιγαίου που έπεσαν, κατά τη διάρκεια ειρηνικής περιόδου, είναι, δυστυχώς, σημαντικός τα τελευταία χρόνια.

Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας και τα στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού τιμούν τη θυσία όλων των Ελλήνων αξιωματικών οι οποίοι, με το παράδειγμά τους, εμπνέουν την κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους της πόλης μας. Η υπερηφάνεια για τους ήρωες των Ιμίων, η ιστορία μας και η παιδεία, μαζί με τη θρησκεία μας, είναι οι συνιστώσες της εθνικής και της τοπικής ταυτότητάς μας.

Το μέλλον της πατρίδας μας και της κοινωνίας μας διαμορφώνεται σωστά όταν ακουμπάει στο ένδοξο παρελθόν. Τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996 ο Καραθανάσης, ο Βλαχάκης και ο Γιαλοψός υπερασπίσθηκαν την ιστορία του ελληνικού αρχιπελάγους. Υπερασπίσθηκαν όμως και τη στρατηγική αξία του Αιγαίου στο πλαίσιο των ελληνικών συμφερόντων, αλλά και την ασφάλεια της ευρωπαϊκής μεθορίου.

Η αναφορά σε ιστορικά γεγονότα και επετείους, πέρα από την απόδοση τιμής, πρέπει να αποτελεί αφορμή προβληματισμού ή και αφετηρία δράσεων. Η δημιουργία μιας «δεξαμενής σκέψης» στον Δήμο μας, ο οποίος συνδέεται με τα ονόματα δύο μεγάλων στρατηγών, θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις ενός τομέα στρατηγικών μελετών.

Η διοργάνωση ενός συνεδρίου σε ετήσια βάση θα αποτελούσε τιμή στη θυσία των ηρώων των Ιμίων, αλλά και τιμή προς τις Ένοπλες Δυνάμεις με τις οποίες ο Δήμος μας έχει ξεχωριστούς δεσμούς. Αντικείμενό του θα μπορούσε να είναι «Ο ρόλος του Αιγαίου και της Μεσογείου ευρύτερα στη διαμόρφωση του γεωστρατηγικού και του ενεργειακού περιβάλλοντος της Ευρώπης, αλλά και της Μ. Ανατολής».

Σήμερα η πατρίδα μας βιώνει συνθήκες εξαιρετικής ιστορικής σημασίας και η συμβολή του Δήμου μας, με επίκεντρο το Μουσείο Παλαιών Χαρτών και Χαρακτικών, μόνον θετική θα μπορούσε να είναι προς την κατεύθυνση της έρευνας και της ανάπτυξης ενός γόνιμου διαλόγου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet