Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε την ανατροπή και έγινε ο 9ος πρόεδρος της Ν.Δ.
Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε την ανατροπή και έγινε ο 9ος πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να κάνει την ανατροπή στην κεντροδεξιά παράταξη και αναδεικνύεται στον 9ο κατά σειρά πρόεδρο της Ν.Δ.

“Ο σκοπός μας είναι ένας, να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία όλες τις δυνάμεις του τόπου που βρίσκονται απέναντι στον λαϊκισμό μίας ανίκανης κυβέρνησης”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη δήλωσή του μετά την εκλογή στα ηνία της Ν.Δ.

Η εντολή είναι ξεκάθαρη, να προχωρήσουμε ενωμένοι στην ανανέωση ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης της χώρας”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα και με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΚΕΦΕ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στο 70% των καταμετρημένων ψήφων, ο Κ. Μητσοτάκης προηγείται με 51% έναντι 49% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ της Ν.Δ. Γιάννης Τραγάκης, αφού ανακοίνωσε αυτά τα επίσημα αποτελέσματα, σημείωσε: «Ενημερώθηκα ότι ο κ. Μεϊμαράκης συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη. Θέλω κι εγώ να συγχαρώ το νέο πρόεδρο της Ν.Δ.». Ο κ. Τραγάκης ευχαρίστησε τους χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία καθώς και τους εθελοντές.

Όπως είπε ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ, τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τη Δευτέρα στις 12:00 θα γίνει η τελετή παράδοσης – παραλαβής της προεδρίας της Ν.Δ. στα γραφεία της Συγγρού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να συναντηθεί με όλους τους πρώην προέδρους της Ν.Δ.

Λίγο πριν από τις 23:00, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Μητσοτάκη, τον συνεχάρη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Νωρίτερα, στον Κυριάκο Μητσοτάκη τηλεφώνησε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ από νωρίς και μέσω twitter συνεγχάρη τον νέο πρόεδρο ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, νωρίς, πρώτος και μέσω twitter έδωσε τα συγχαρητήριά του στον «νέο πρόεδρο» της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο! Από αύριο όλοι μαζί θα δουλέψουμε σκληρά για μια μεγάλη, ενωμένη και δυνατή Νέα Δημοκρατία» ανέφερε.

Λίγο μετά έκανε δεύτερη ανάρτηση, αναφέροντας συγκεκριμένα τον κ. Μητσοτάκη. «Και για όσους έμειναν με την απορία, συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη» συμπλήρωσε.

Συγχαρητήρια μέσω του αγαπημένου του μέσου, του twitter, έστειλε και ο Άδωνις Γεωργιάδης στον νέο πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εν συνεχεία, ο Αδωνις Γεωργιάδης έσπευσε στο «στρατηγείο» του υποψήφιου προέδρου της Ν.Δ. στη Χαλκοκονδύλη.

Αναρτώντας φωτογραφίες από το γραφείο του, όπου είναι συγκεντρωμένοι συνεργάτες και φίλοι, μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Μουρούτης, έστειλε το μήνυμα: «@Kmitsotakis συγχαρητήρια φίλε».

Συγχαρητήρια στον αδελφό της Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εκλέχθηκε νέος πρόεδρος της Ν.Δ., έστειλε μέσω Facebook η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συγχαίρει και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το ήθος και τον αγώνα του.

«Κυριάκο, συγχαρητήρια» ξεκινά το μήνυμά της. «Πέτυχες μία μεγάλη νίκη. Νίκη αρχών, νίκη των ιδεών μας, νίκη ανανέωσης. Για τη Ν.Δ. ξεκινάει μια καινούργια σελίδα ενότητας, όπου δεν περισσεύει κανείς. Θέλω να συγχαρώ επίσης τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το ήθος και το διαχρονικό του αγώνα για τη Ν.Δ., που είναι το σπίτι μας. ‘Ολοι μαζί θα συνεχίσουμε. ‘Ολοι μαζί θα νικήσουμε».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet