Συμμαχία Πολιτών: Καταστροφική για την πόλη η δημιουργία Mall στη Μεταμόρφωση
Επιχειρήσεις – Αγορά

Συμμαχία Πολιτών: Καταστροφική για την πόλη η δημιουργία Mall στη Μεταμόρφωση

Για «μπαράζ» δημοσιευμάτων για τη «μεγάλη επένδυση» που σχεδιάζει η εταιρία PANITA στο ΒΙΟΠΑ, στον Λόγγο, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση, με επικεφαλής τον Βασίλη Καραβάκο. Όπως τονίζει η παράταξη, το σχεδιαζόμενο εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη του, θα είναι μεγαλύτερο από το υπάρχον Mall στο Μαρούσι, με προοπτική την «ανάπτυξη ενός εμπορικού και ψυχαγωγικού χώρου με καθαρή εκμισθώσιμη επιφάνεια της τάξεως των 40.000 τ.μ., με τα εμπορικά καταστήματα να αφορούν περίπου το 50% της επιφάνειας. Το υπόλοιπο θα αφορά χρήσεις ψυχαγωγίας, όπως πολυκινηματογράφους, παιδότοπους, μπόουλινγκ κ.λπ.», όπως αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα.

«Η εξέλιξη αυτή είναι καταστροφική για την πόλη» επισημαίνει η Συμμαχία Πολιτών, για τους εξής λόγους:

  • Για τους εμπόρους και καταστηματάρχες της πόλης μας, επειδή θα σαρώσει την τοπική αγορά. Η εμπειρία των πόλεων όπου δημιουργήθηκαν ή γειτνιάζουν τέτοια εμπορικά κέντρα είναι χαρακτηριστική.
  • Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων της πόλης, αφού αυτή η εξέλιξη απαξιώνει την αγορά και κατά συνέπεια και τα ακίνητα.
  • Για τις επιχειρήσεις εστίασης – ψυχαγωγίας, αφού στο σχέδιο είναι η ανάπτυξη μεγάλων χρήσεων ψυχαγωγίας.

Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση δηλώνει ότι αντιτάσσεται «σθεναρά» σε αυτήν την προοπτική, καθώς, όπως υποστηρίζει, «η πόλη δε χρειάζεται “επενδύσεις” που την καταστρέφουν, επενδύσεις ανταγωνιστικές, αλλά επενδύσεις παραγωγικές. Στον χώρο του ΒΙΟΠΑ μπορούν να ενταχθούν δραστηριότητες που λειτουργούν αρμονικά με την πόλη (π.χ. αποθηκεύσεις -logistics), προσφέροντας έτσι και όχι αφαιρώντας».

«Η δημοτική Αρχή της πόλης μας (του κ. Καρπέτα) παίζει ουσιαστικά τον ρόλο του “Δούρειου Ίππου” ξένων προς την πόλη συμφερόντων. Με την εμμονική επιμονή της απροκάλυπτης εξυπηρέτησης των συγκεκριμένων συμφερόντων, βάζει “ταφόπλακα” στην αγορά της πόλης μας, χρησιμοποιώντας στις σχετικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αστεία επιχειρήματα του τύπου “πόσο ωφελήθηκε ο Ρέντης από το Allou Fun Park» συνεχίζει η ανακοίνωση της παράταξης και προσθέτει:

«Στον βωμό της υπεράσπισης του επιχειρηματία (και ενάντια στην πόλη) αποδέχεται ακόμα και τον τερματισμό της γραμμής 4 του Μετρό στη Εθνική Οδό, μακριά από την πόλη. “Όλως τυχαίως” τερματίζει στα 300μ. από τον χώρο που σχεδιάζουν την ανέγερση του συγκεκριμένου πολυκαταστήματος».

Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση καλεί όλους τους κατοίκους (επαγγελματίες, ιδιοκτήτες, εργαζόμενους) να αντιδράσουν «στην προσπάθεια να πληγεί η πόλη» και ως πρώτο βήμα καλεί σε συγκέντρωση ενημέρωσης την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, στις 5.30μ.μ., στα γραφεία της παράταξης (Δεληγιάννη 8, Μεταμόρφωση).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet