Τελετάρχης σε εκδηλώσεις για την Ελληνική Ανεξαρτησία, στη Βοστώνη, ο α΄ αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Τελετάρχης σε εκδηλώσεις για την Ελληνική Ανεξαρτησία, στη Βοστώνη, ο α΄ αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ

Στη Βοστώνη των ΗΠΑ μετέβη ο α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δ. Καφαντάρης, εκπροσωπώντας το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρόεδρο της Ένωσης, Γ. Πατούλη, όπου συμμετείχε σαν τελετάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ελληνική Ανεξαρτησία, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που του απηύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας (Βοστώνης), Β. Καυκάς.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η παρέλαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, στην οποία συμμετείχαν, επίσης, ο δήμαρχος Βοστώνης, Μάρτι Γουόλς, και ο Έλληνας, πρώην  κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Μάικλ Δουκάκης.

Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις στη Βοστώνη σε μήνυμά του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γ. Πατούλης, επισημαίνει τα εξής:

«Ανειλημμένες υποχρεώσεις μου στην Ελλάδα δεν μου επέτρεψαν να βρίσκομαι στη Βοστώνη εκεί όπου η καρδιά του Ελληνισμού χτυπά δυνατά. Θα ήθελα να συγχαρώ τους Έλληνες ομογενείς για την εκπληκτική διοργάνωση. Η αγάπη τους για την Ελλάδα μας δίνει δύναμη. Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος μας αυτή την περίοδο οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την κληρονομιά των εθνικών μας αγώνων που οδήγησαν στη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους, τις αξίες που κληρονομήσαμε όπως την ανεξαρτησία, τη φιλοπατρία, την εθνική αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Καφαντάρης παρακολούθησε την καθιερωμένη δοξολογία στον καθεδρικό ναό της Βοστώνης, παρουσία πλήθους πιστών και υπό τις ευλογίες του μητροπολίτη Νέας Αγγλίας κ. Μεθοδίου.

Παράλληλα, απηύθυνε ομιλία με αφορμή την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας στο κυβερνείο της Μασαχουσέτης. Στο περιθώριο της εκδήλωσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας (Βοστώνης), Β. Καυκά και τον Έλληνα γερουσιαστή Λ. Ραπτική.

Μετά την πραγματοποίηση της παρέλασης σε δηλώσεις του ο κ. Καφαντάρης τόνισε τα εξής:

«Ευχαριστώ την Ελληνική Ομογένεια της Βοστώνης για την τιμή που μου έκανε να εκπροσωπήσω την ΚΕΔΕ και τον πρόεδρό της, Γ. Πατούλη, σε αυτές τις εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο της εθνικής μας ανεξαρτησίας.

»Ήρθαμε εδώ για να τιμήσουμε όλους τους Έλληνες ήρωες οι οποίοι αγωνίστηκαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα την ελευθερία μας.

»Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που βιώνει η χώρα μας το ζητούμενο είναι η ενότητα όλων των Ελλήνων για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να οδηγήσουμε τη χώρα μας στον δρόμο της εθνικής αναγέννησης. Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως μόνο με ομοψυχία θα τα καταφέρουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet