Κοινωνία Ενεργών Πολιτών: Τι φοβάστε αναφορικά με το ΚΟΙΠΑΠ κ. δήμαρχε;
Πολιτική

Κοινωνία Ενεργών Πολιτών: Τι φοβάστε αναφορικά με το ΚΟΙΠΑΠ κ. δήμαρχε;

Η δημοτική παράταξη Κοινωνία Ενεργών Πολιτών Λυκόβρυης – Πεύκης ζητεί οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο του Νομικού Προσώπου «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Η παράταξη, με επικεφαλής τη δημοτική σύμβουλο Μαρία Γώγου, είχε θέσει τα ανωτέρω και άλλα ζητήματα που αφορούν στο Νομικό Πρόσωπο και σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και στην ακόλουθη ανακοίνωσή της διερωτάται «τι φοβάται» ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης και «δεν επιθυμεί τη διαφάνεια και τον έλεγχο».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η παράταξη της Κοινωνίας Ενεργών Πολιτών στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο υποστήριξε την ανάγκη διαρθρωτικής και ολικής αναμόρφωσης της λειτουργίας του Νομικού Προσώπου του Δήμου, ΚΟΙΠΑΠ. Ας μη ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο Νομικό Πρόσωπο εποπτεύει τις δομές του Δήμου που ασκούν κοινωνική πολιτική και απευθύνεται στις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες δημοτών.

Επισημάνθηκε ότι το ΚΟΙΠΑΠ δεν έχει οργανισμό εσωτερικών υπηρεσιών που να καθορίζει τη λειτουργία όλων των δομών, δεν έχει καταρτιστεί ισολογισμός του, τουλάχιστον για τα τρία τελευταία χρόνια, δεν υπάρχει διαδικασία παράδοσης παραλαβής από την προηγούμενη στη νέα διοίκηση και δεν έχει εγκατασταθεί από την ίδρυσή του το διπλογραφικό σύστημα που απαιτείται για τον έλεγχο των δαπανών του.

Τα θέματα αυτά μαζί με άλλα που αφορούν και τη σημερινή διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ, αναδείχθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, επισημαίνοντας τις ευθύνες τόσο του δημάρχου, όσο και των μελών της διοίκησης του Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτό.

Η διοίκηση για ακόμα μια φορά απέσυρε τη συζήτηση, του προτεινόμενου από αυτήν, οργανισμού εσωτερικών υπηρεσιών, αλλά και αρνήθηκε, καταψηφίζοντας τον προτεινόμενο από εμάς, οικονομικό – διαχειριστικό έλεγχο του Νομικού Προσώπου.

Φοβάστε κάτι κ. δήμαρχε; Και δεν επιθυμείτε τη διαφάνεια και τον έλεγχο; Έχετε δεσμεύσεις;

Το θέμα της λειτουργίας του ΚΟΙΠΑΠ αποτελεί μείζον ζήτημα για τους δημότες και την παράταξή μας και να είστε βέβαιοι ότι θα επανέλθουμε  συντόμως.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet