Προς μετωπική Τσίπρα-Μητσοτάκη η συζήτηση για Δικαιοσύνη και διαπλοκή
Πολιτική

Προς μετωπική Τσίπρα-Μητσοτάκη η συζήτηση για Δικαιοσύνη και διαπλοκή

Σε μετωπική σύγκρουση ΤσίπραΜητσοτάκη αναμένεται να εξελιχθεί το βράδυ της Τρίτης η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή.

Στη διάρκεια της συζήτησης, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να χτίσει τείχος προστασίας στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και παράλληλα θα επιχειρήσει να αντιστρέψει τις καταγγελίες της εισαγγελέως Τσατάνη εναντίον του, υποστηρίζοντας ότι στόχος των παρεμβάσεων του αναπληρωτή υπουργού δεν ήταν η συγκάλυψη αλλά να χυθεί φως στην υπόθεση (Βγενόπουλου) που ερευνούσε η εισαγγελέας.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει τις καταγγελίες για τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, στοχοποιώντας εκ νέου την κυβέρνηση Σαμαρά και προσδοκώντας να πλήξει μέσω αυτής της τακτικής τη συνοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Ν.Δ. από την πλευρά της διαμηνύει ότι «η κυβέρνηση που κατάντησε τη χώρα τριτοκοσμική μόνο σε θέση απολογουμένου μπορεί να βρίσκεται σε αυτή τη συζήτηση». Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αφήνουν να εννοηθεί ότι τα ζητήματα της «διαφθοράς και διαπλοκής» θα αποτελέσουν βασικό ζήτημα, αλλά ο πρωθυπουργός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για κάθε ανοικτό ζήτημα, πρωτίστως για τη διαχείριση του προσφυγικού και την οικονομία. Προεξοφλούν, μάλιστα, πως ο πρωθυπουργός θα υποστεί «δεινή πολιτική ήττα» στη σημερινή συζήτηση.

Σύμφωνα με τα Νέα, στα χέρια του προέδρου της Ν.Δ. βρίσκεται ήδη ένα ογκώδης φάκελος με τα κυβερνητικά πεπραγμένα στον χώρο της Δικαιοσύνης και την επιχείρηση ελέγχου των ανεξάρτητων Αρχών και των μέσων ενημέρωσης, από την οποία θα αντληθούν βασικά στοιχεία για την ομιλία του.

Προαναγγέλλοντας τη στάση της Ν.Δ., ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος σχολίασε ότι «η ημέρα θα είναι οδυνηρή για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν υπάρχει δρόμος διαφυγής για έναν πρωθυπουργό που διχάζει τους Έλληνες με ψεύτικα και τεχνητά διλήμματα».

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet