Η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων καλαθοσφαίρισης βρίσκει τον Πανερυθραϊκό στην κορυφή της Β’ Εθνικής
panerythraikosbc.gr
Μπάσκετ

Η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων καλαθοσφαίρισης βρίσκει τον Πανερυθραϊκό στην κορυφή της Β’ Εθνικής

Οριστικό τέλος έβαλε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) στα πρωταθλήματα, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, και ως εκ τούτου η Β’ Εθνική διακόπτεται, με τις ομάδες να έχουν διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου, ήτοι τα 2/3 συν 1 αγωνιστική του φετινού «μαραθωνίου».

Ο Πανερυθραϊκός μέχρι την 21η αγωνιστική, η οποία έμελλε να είναι και η τελευταία για τη σεζόν 2019-2020, βρισκόταν στην πρώτη θέση, έχοντας πραγματοποιήσει μία πορεία πρωταθλητισμού με την -κατά κοινή ομολογία- σταθερότερη πορεία στο πρωτάθλημα (16 νίκες στα τελευταία 17 ματς), όπως αναφέρεται στην ανάρτηση του συλλόγου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πλέον, αναμένονται τις προσεχείς ημέρες οι οριστικές αποφάσεις από πλευράς Ομοσπονδίας αναφορικά με την επόμενη περίοδο και την τελική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, από τη στιγμή που διακόπηκαν όλα τα πρωταθλήματα των Εθνικών Κατηγοριών.

Η επιστολή της ΕΟΚ για τη διακοπή των πρωταθλημάτων

Σας γνωρίζουμε ότι με την από 4 Μαΐου 2020 απόφαση του Δ.Σ. της ΕΟΚ δεν θα συνεχιστεί η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων καλαθοσφαίρισης της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία του COVID-19 και των σχετικών αποφάσεων και οδηγιών της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής της Πολιτείας.

Για τη διεξαγωγή της τελικής φάσης των πανελληνίων πρωταθλημάτων θα ζητηθεί η θέση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής, λαμβάνοντας υπόψη του δικαιώματος εισαγωγής των αθλητών/τριών στα ΑΕΙ.

Το Δ.Σ. θα επιληφθεί του θέματος της βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις και τις προτάσεις των σωματείων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet